Angst voor de tandarts - kids

Over het programma

Soms zie je erg op tegen de behandeling bij de tandarts. Dit kan door verschillende dingen komen en het is voor iedereen weer anders. Angst kun je vergelijken met een alarmsysteem: het alarmsysteem is heel nuttig, maar soms staat hij te strak afgesteld waardoor het alarm te vaak afgaat. Dit komt ook voor bij angst voor de tandarts. De angst kan weer minder worden door jezelf bloot te stellen aan situaties bij de tandarts waarbij je gaat merken dat het nare waar je bang voor bent, niet gebeurt. Dit heet exposure. Op deze manier koppel je de tandarts aan iets neutraals of rustigs.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor kinderen die last hebben van angst voor de tandarts.

Korte inhoud 

In dit programma word je voorbereid op je afspraak bij de tandarts. Je krijgt uitleg over wat de tandarts doet, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en de behandeling zelf minder spannend is. We bespreken die angstige situaties: verdoven, boren en gaatjes vullen. Ook leer je verschillende oefeningen die je thuis en in de tandartsstoel kunt doen om te ontspannen.

Tijdsindicatie: vrij

Tip: in sommige gevallen kun je een deel van jouw behandeling voor angst voor de tandarts terugkrijgen via de zorgverzekeraar. Kijk hier voor meer informatie.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!