Over de training

Het doel van de training is om kinderen meer inzicht te geven in wat autisme is en hoe het in hun hoofd precies werkt. In deze training wordt een boek voorgelezen. Het boek gaat over Daan, een jongetje van tien met autisme. In 17 korte hoofdstukken krijgen kinderen aan de hand van het verhaal meer inzicht in zichzelf en kenmerken van autisme. In ieder hoofdstuk maakt Daan dingen mee en komt tot oplossingen die hem helpen.

Het kind kan met behulp van opdrachten iedere keer op dezelfde manier aan de slag als Daan om eigen oplossingen te vinden. Als voorbeeld kan er een ik-boek worden gemaakt, waarmee het kind meer leert over zichzelf. In de training zal er onder andere ingegaan worden op wie het kind is, een vol hoofd, omgaan met veranderingen op school en thuis, sociale vaardigheden en emoties.

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die gediagnosticeerd zijn met een ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of sommige dingen van ASS bij zichzelf herkennen.

 

Tijdsindicatie: 6 tot 8 weken

Thema’s: autisme

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Icoon Acceptatie

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon dagstructuur

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Angst – kinderen

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer

Angst voor de tandarts

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts. Zij gaan aan de slag met verschillende oefeningen.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!