Over de training

Heb jij weleens moeite met communicatie? Ben je je bewust van je eigen manier van communiceren en van die van de ander? In deze training gaat men aan de slag met communicatie. We kijken bijvoorbeeld naar de zender, de boodschap en de ontvanger en hoe die tot elkaar in verhouding staan. Daarna gaat iemand aan de slag met oefenen in de praktijk. Hij of zij leert bijvoorbeeld hoe je je grenzen aangeeft en nee kunt zeggen.


Voor wie?

Deze communicatie training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over communicatie en die zijn eigen manier van communiceren wil verbeteren.


Wat leer je?

  • Wat communicatie precies is en hoe het werkt
  • Meer inzicht krijgen in hoe jij zelf communiceert
  • Hoe je jouw boodschap beter kunt overbrengen
  • Grenzen aangeven en ruziemaken op een gezonde manier

De training start met uitleg over communicatie en hoe dit eigenlijk werkt. We gaan daarbij ook dieper in op de manier waarop iemand communiceert. Vervolgens staan we stil bij de boodschap: op welke manieren kun je een boodschap overbrengen? Daarna kijken we naar het ontvangen van informatie. Aan het einde van de training ga iemand actief aan de slag met verschillende oefeningen, zoals grenzen aangeven en op een goede manier ruziemaken.

 

Waar is de training op gebaseerd?

Voor deze training is inspiratie gehaald uit de modellen van Lasswell (1952) en Shannon (1952). Laswell is de grondlegger van ‘the basis transmission model’. Shannon (1952) voegt aan dit model de begrippen ‘encodering’ en ‘decodering’ toe. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt naar de interpretatie van de boodschap.  De geraadpleegde modellen zijn afkomstig van voornamelijk grondleggers in de communicatiewetenschap. Remmerswaal (2015) geeft aan dat een combinatie van verschillende modellen het beste is, met als hoofdzaak dat duidelijk wordt dat zender en ontvanger in voortdurende interactie zijn.

Tijdsindicatie: 4 tot 6 weken

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer
Icoon programma Angst kinderen

Angst – kinderen

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer
Icoon programma Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts. Zij gaan aan de slag met verschillende oefeningen.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!