ACT - Waarden

Doelgroep

Dit specifieke kernproces is geschikt voor cliënten die niet goed weten wat zij belangrijk vinden in het leven en zich zo misschien wat verloren voelen. Vragen als ‘wat wil ik in mijn leven’ sluiten goed aan bij dit thema.

Basis

Dit programma is gebaseerd op het algemeen gedachtegoed van ACT, waarbij inspiratie is gehaald uit de vele metaforen en voorbeelden van Steven Hayes en Russ Harris.

Korte inhoud

Dit programma bevat één onderdeel van het ACT-programma. Er wordt gestart met psycho-educatie over waarden. De cliënt wordt hierbij gevraagd zijn waarden te onderzoeken aan de hand van de ‘Bull’s eye’. Vervolgens komen er verschillende technieken aan bod om je waarden te ontdekken. Tevens wordt de cliënt gemotiveerd aandacht voor zichzelf te hebben door middel van mindfulnessoefeningen. Daarnaast onderzoekt de cliënt welke waarden hij wil ‘overnemen’ van zijn ouders en welke hij wil doorgeven aan zijn kinderen.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!