photo

Verbeterd: Ontspanning VR

Gepubliceerd op Feb. 19, 2019, 11:24 a.m.

Doelgroep
Het programma Ontspanning VR is bedoeld voor iedereen die wil ontspannen. 

De basis
Dit programma bestaat uit verschillende Virtual Reality situaties. In deze situaties kan er gekozen worden uit verschillende audio, zoals een mindfulness oefening, natuurgeluiden of muziek. Tevens is er de mogelijkheid om visuele ademhalingsondersteuning te gebruiken.

Korte inhoud

Het programma bestaat uit verschillende rustgevende situaties, waar de cliënt zich met behulp van de Wonda App en een VR bril in kan begeven. De rustgevende situaties zijn: een bos, een bergomgeving, een heide, een rivier en het strand. In elke situatie zijn weetjes over de locatie te vinden. Verder kan in elke situatie gekozen worden voor het gewenste achtergrondgeluid; muziek, natuurgeluiden, of mindfulness oefeningen. Ook kan een visuele ademhalingsondersteuning worden gebruikt. Binnen de situaties in het bos, op de heide en bij de rivier kan de cliënt zich naar meerdere plekken verplaatsen.  

Begeleiding 
Dit VR-programma is zowel los als gecombineerd met een ander programma in te zetten. Voor de cliënt bestaat het programma uit een QR code die gescand kan worden met de Wonda VR app en een instructie voor het gebruik van het programma. In de VR omgeving zijn ook instructies verwerkt, waardoor het programma zelfstandig te doorlopen is. 

Het programma  inzetten in jouw praktijk? 
Heb je interesse in dit VR-programma of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Dit kan via Eline Eelkema, eline@therapieland.nl of 06-11265886.