Terugvalpreventie

Over het programma

Je hebt een tijd aan jezelf gewerkt of bent misschien een tijdje in behandeling geweest. Nu ben je aan het einde gekomen van jouw behandeling; wat goed dat je hebt doorgezet! Je hebt hard gewerkt om jezelf weer op de rit te krijgen. Dit programma helpt je om alle dingen die je hebt geleerd niet te vergeten, zo zorgen we ervoor dat de kans op een terugval minimaal blijft.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor volwassenen en adolescenten die graag handvatten willen om met terugval om te kunnen gaan of dit willen voorkomen.

Korte inhoud 

In dit programma krijg je uitleg over terugval en het voorkomen daarvan. We bespreken de grote misverstanden rondom terugval. Daarnaast ga je aan de slag met een terugvalpreventieplan aan de hand van de stoplicht-oefening. Hierdoor wordt inzichtelijk welke signalen een terugval voorspellen. Je denkt na over acties die een terugval kunnen voorkomen of verminderen. Ook kun je een recept schrijven om in de puree te belanden, of een steunende brief naar jezelf schrijven.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!