Sociale angst

Over het programma

Sociale angst kan veel impact hebben op je leven, je bent bang dat anderen negatief of slecht over jou denken. Dit herken je misschien wel. Mensen met sociale angst zijn veel bezig met nadenken over hoe zij zich gedragen, het kan daardoor ontzettend veel energie kosten om ergens heen te gaan. Ontzettend vervelend dus. In dit programma ga je hiermee aan de slag.

Voor wie?

Dit programma is hoofdzakelijk bedoeld voor volwassenen met sociale angst. Indien er sprake is van middelengebruik bevelen we, vanwege de sedatieve effecten van middelen, aan om eerst hulp te zoeken voor het middelengebruik.

Korte inhoud 

Dit programma is opgebouwd uit vijf sessies. In de eerste sessie krijg je uitleg over sociale angst en vul je een vragenlijst in om je angst in kaart te brengen. De tweede sessie gaat over onderwerpen die relevant zijn bij sociale angst, waaronder vermijding en zelfbeeld. In de derde sessie ga je aan de slag met aandachtstraining en gedragsexperimenten. Tot slot vul je opnieuw de vragenlijst in en stellen we een terugvalpreventieplan op. 

Tijdsindicatie: 6 - 10 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!