Seksuologie - basis

Over het programma

Seksuologen noemen seks ‘al het gedrag waar je seksuele opwinding bij ervaart’. Seks lijkt soms vanzelfsprekend, maar is het vaak helemaal niet. Dat kun je merken als je hoofd en lichaam niet reageren op de manier zoals je gehoopt of verwacht had. Je wordt bijvoorbeeld helemaal niet opgewonden terwijl je aan het vrijen bent, vrijen doet altijd pijn, je hebt er geen zin meer in of je kunt niet klaarkomen. Door serieus naar je eigen hindernissen of problemen te kijken, kun je onderzoeken hoe seks voor jou plezieriger en bevredigender kan worden.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor mensen die seks niet meer als vanzelfsprekend ervaren en kan worden ingezet om oude, onbevredigende patronen te doorbreken en op zoek te gaan naar wat je fijn vindt op seksueel gebied. Ook als je niet goed durft te praten over seks, kun je baat hebben bij dit programma. Je kunt dit programma alleen of samen met je partner volgen.

Korte inhoud 

In dit programma krijg je de nodige basisinformatie over seksualiteit, voornamelijk gericht op de bewustwording van patronen en gedrag. Je onderzoekt wat seks voor jou betekent en wat jij belangrijk vindt in seks. Vervolgens ga je bezig met verandering van gedrag en ga je aan de slag met oefeningen. Je kunt dit programma alleen, of samen met je partner volgen.

Tijdsindicatie: 4-6 weken 

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!