Grip op jouw emoties

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar oud met emotieregulatieklachten.

Basis

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met kinderpsycholoog Felicia Stoutjesdijk en GZ-psycholoog Coen Koopman. Daarnaast is inspiratie gehaald uit de literatuur, waarbij onder andere gebruik is gemaakt van ‘Emotieregulatie bij kinderen en adolescenten’ van Southam-Gerow (2014).

Korte inhoud

Het programma bestaat uit vier onderdelen en begint met een uitleg over emoties. Hierna wordt ingezoomd op de emoties van de jongere zelf: hoe werken emoties bij hem/haar en hoe kun je ze herkennen? Vervolgens wordt er met een thermometer onderzocht hoe emoties oplopen. In de sessies daarna leert de cliënt grip te krijgen op zijn/haar emoties. Er komen verschillende manieren aan bod die helpen om de thermometer weer omlaag te brengen. Aan het einde van het programma gaat de cliënt aan de slag met tips om lekkerder in zijn/haar vel te zitten.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!