Emotie eten

Over het programma

Emotie eten is vaak een vorm van vermijding om nare gevoelens te verdoven. Worstel jij met eetbuien en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je hiermee aan de slag en leer je ‘mindful’ te eten. 

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor mensen die worstelen met eetbuien en hier aan willen werken. Het kan zijn dat je een gediagnosticeerde eetstoornis hebt, zoals Binge Eating Disorder of Boulimia, maar ook zonder een dergelijke diagnose is dit programma geschikt. 

Korte inhoud 

Na uitleg over emotie eten en mindful eten, wordt er informatie gegeven over de invloed en samenhang van gedachten, gevoelens en gedrag. We staan stil bij emotie eten als een vorm van vermijding om nare gevoelens te verdoven, en je zult inzien dat deze strategie op de lange termijn alleen maar ongelukkiger maakt. Daarnaast krijg je tips en ga je aan de slag met opdrachten en oefeningen. Ook werk je aan meer zelfwaardering en besteden we aandacht aan het belang van sociale steun.

Tijdsindicatie: 5 - 7 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!