Emotie eten

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor cliënten die worstelen met eetbuien en hieraan willen werken. Dit kunnen cliënten zijn met een gediagnosticeerde eetstoornis, zoals Binge Eating Disorder of Boulimia, maar ook cliënten zonder een dergelijke diagnose.

Basis

Dit programma is gebaseerd op het boek ‘Uit de ban van Emotie-eten’ (Kortink & Noordenbos, 2011) en op de protocollaire behandeling voor Boulimia en eetproblemen van Keijsers, van Minnen en Hoogduin (2011). Voor het programma worden voorbeelden en oefeningen uit ACT en Mindfulness ingezet.

Korte inhoud

In dit programma wordt psycho-educatie aangeboden en daarnaast wordt er uitleg gegeven over mindful eten en over de invloed en samenhang van gedachten, gevoelens en gedrag. Emotie eten is vaak een vorm van vermijding, om nare gevoelens te verdoven. In dit programma wordt uitgelegd dat deze strategie op de lange termijn alleen maar ongelukkiger maakt. Er worden tips gegeven, opdrachten en oefeningen aangeboden en er wordt gewerkt aan meer zelfwaardering. Ook wordt het belang van sociale steun benadrukt.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!