Diabetes Type 2

Over het programma

Diabetes type 2 kan je flink in de weg zitten. Maar het is goed om te weten, dat als je actief aan de slag gaat met het veranderen van jouw leefstijl, jij minder medicatie zou kunnen gaan gebruiken. Sommige mensen lukt het zelfs om helemaal van de medicatie af te komen. Het is voor de meeste mensen niet makkelijk om hun leefstijl te verbeteren, maar in dit programma ga je hiermee aan de slag. Je gaat aan de slag met jouw eetgewoontes, hoeveel je beweegt en of je je genoeg ontspant en slaapt.

Voor wie?

Het programma is geschreven voor mensen die diabetes type 2 hebben. Het programma richt zich op het omgaan met diabetes en het veranderen van de leefstijl.

Korte inhoud 

Het programma begint met informatie over diabetes type 2. Zo wordt er ingegaan op medicatie, extra risico’s en het samen gaan met andere ziektes. Ook kan je een vragenlijst invullen om je huidige situatie in kaart te brengen. In de derde en vierde sessie ga je aan de slag met voeding. Wat kan je nou het beste eten als je diabetes hebt? Hoe zit het met suiker? En hoe word je weer gevoeliger voor insuline? Daarna ga je aan de slag met meer bewegen. Je hoeft gelukkig niet intensief te sporten. Elke dag wandelen is al heel effectief bij Diabetes! Tot slot wordt er stilgestaan bij ontspanning, slaap en stemming.

Tijdsindicatie: 5 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!