Bewegen

Over het programma

In dit programma motiveren we je om meer te gaan bewegen, te gaan sporten en minder stil te zetten. Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. Bijvoorbeeld omdat je je vaak futloos voelt en graag wat energieker wilt zijn, of omdat je last hebt van overgewicht en daarom meer wilt bewegen om af te vallen. In dit programma ga je hiermee aan de slag.

Voor wie?

Het programma is geschreven voor iedereen die meer willen bewegen. Dit kunnen kleine stapjes zijn, zoals vaker de fiets nemen naar je werk of grotere stappen, zoals intensiever sporten.

Korte inhoud 

Je begint het programma hoeveel je eigenlijk zou moeten bewegen en met de voordelen van bewegen. Hierna kan je kiezen tussen drie verschillende onderwerpen: ‘beginnen met bewegen’, ‘intensief sporten’ en ‘bewegen en werk’. Bij elk van deze onderwerpen komt aan bod hoe je het kan volhouden en worden tips gegeven over bijvoorbeeld het combineren van sport en een (onregelmatig) werkrooster. In de sessie ‘Beginnen met bewegen’ ligt de focus op het beginnen met meer matig intensief bewegen. De sessie ‘Intensief sporten’ richt zich op het fitter en sterker worden door meer te sporten. Hoe je een drukke baan kan combineren met meer bewegen, komt in de sessie ‘Bewegen en werk’ aan bod. 

Tijdsindicatie: 2 - 4 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!