Autisme - Kinderen

Over het programma

Als je als kind de diagnose autisme hebt gekregen of je herkent veel van autisme bij jezelf, dan helpt dit programma je om autisme beter te begrijpen en leer je hoe je het beste met moeilijke dingen om kunt gaan.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die gediagnosticeerd zijn met een ASS (Autisme Spectrum Stoornis) of sommige dingen van ASS bij zichzelf herkennen.

Korte inhoud 

Het programma start met uitleg over autisme. In sessie twee wordt beschreven wat gevoelens en emoties zijn en ga je onderzoeken hoe die gevoelens en emoties er bij jou uitzien en hoe je er het beste mee om kan gaan. In de derde sessie wordt aandacht besteed aan je sociale vaardigheden. In de vierde sessie kijken we naar hoe het op school en thuis gaat. We kijken naar de dingen die goed gaan, maar ook naar de dingen die minder goed gaan. Je krijgt handvatten voor het omgaan met dingen die jij moeilijk vindt, hierbij worden de stoplichtmethode en ontspanningsoefeningen gebruikt. In de laatste sessie worden de sterke kanten van autisme benadrukt en worden tips gegeven voor een spreekbeurt over autisme.

Tijdsindicatie: 6 tot 8 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!