AD(H)D

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor adolescenten en volwassenen met AD(H)D-klachten. De diagnose AD(H)D hoeft niet per se gesteld te zijn, maar wordt wel vaak benoemd.

Basis

Dit programma is ontstaan uit een samenwerking van Therapieland, experts en een groep ervaringsdeskundigen. Voor het programma is inspiratie gehaald uit het boek ‘Hoera, ik heb AD(H)D’ (Strijen, Oosten & Strijen, 2003) en ‘De protocollaire behandeling voor kinderen en adolescenten met AD(H)D’ (Braët & Bögels, 2013).

Korte inhoud

Het programma start met psycho-educatie over AD(H)D. Hierna onderzoekt de cliënt zijn/haar symptomen en aan de hand hiervan stelt de cliënt doelen op. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan emoties en het belang van het betrekken van je omgeving bij het leven met AD(H)D. Er worden handvatten gegeven voor het structureren en plannen in het dagelijks leven. Tot slot bevat het programma een sessie waarin ervaringsdeskundigen hun verhaal doen. In filmpjes vertellen zij welke hulpmiddelen zij gebruiken, wat eye-openers waren en wat zij nodig hebben van hun omgeving.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!