AD(H)D - Jongeren

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor jongeren met AD(H)D-klachten.

Basis

Dit programma is ontstaan door een samenwerking tussen Therapieland en psychologenpraktijk Wandveld. Voor het programma is inspiratie gehaald uit het boek ‘Hoera, ik heb AD(H)D’ (Strijen, Oosten & Strijen, 2003) en ‘De protocollaire behandeling voor kinderen en adolescenten met AD(H)D’ (Braët & Bögels, 2013).

Korte inhoud

Het programma start met psycho-educatie over AD(H)D. Daarnaast gaat de cliënt zijn/haar symptomen onderzoeken. Vervolgens staat het programma stil bij medicatie, positieve kanten van AD(H)D en de onzekerheid die AD(H)D’ers kunnen hebben in vriendschappen. Er wordt tevens aandacht besteed aan emoties en mindfulness. Tot slot worden er handvatten geboden om te structureren en te plannen, zowel in de thuissituatie als op school. Het is bedoeld als kapstok waar jongeren op terug kunnen vallen als ze het moeilijk vinden om de lijn te houden in hun therapie.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!