ACT

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor mensen die een behandeling op basis van ACT volgen of waarbij ACT-elementen geschikt zouden zijn. De klachten kunnen hierbij uiteenlopen. ACT is erkend als evidence based therapy voor de depressieve-stoornis, verschillende angststoornissen, dwangstoornis, psychose en chronische pijn (APA, 2010), maar er hoeft geen sprake te zijn van stoornis; ACT is ook geschikt bij bepaalde levensvragen of algemene welzijnsverhoging.

Basis

ACT, waarbij inspiratie is gehaald uit de vele metaforen en voorbeelden van Steven Hayes en Russ Harris.

Korte inhoud

In dit programma leert de cliënt kortgezegd een waardevol leven te leiden door zijn klachten te accepteren, in plaats van er constant tegen te vechten. De cliënt leert om te werken aan zijn psychologische flexibiliteit en gaat aan de slag met de zes kernprocessen van ACT: Acceptatie, Defusie, Mindfulness, Jezelf observeren, Waarden en Toegewijde actie. Deze zes kernprocessen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden via de overige ACT modules.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!