ACT - Defusie

Doelgroep

Dit specifieke kernproces is geschikt voor cliënten die geneigd zijn meegenomen te worden in hun gedachten of hun gedachten vaak als de waarheid te zien.

Basis

Dit programma is gebaseerd op het algemeen gedachtegoed van ACT, waarbij inspiratie is gehaald uit de vele metaforen en voorbeelden van Steven Hayes en Russ Harris.

Korte inhoud

Dit programma bevat één onderdeel van het ACT-programma. Ten eerste wordt uitgelegd wat Defusie betekent. Het belang van taal wordt hierbij benadrukt, met de zin ‘ik heb de gedachte dat ik waardeloos ben’ fuseer je minder met je gedachten dan met de zin ‘ik ben waardeloos’. Daarnaast wordt het verschil tussen ‘maar’ en ‘en’ uitgelegd. ‘Ja, maar het regent’ duidt eerder op het vinden van een excuus, terwijl ‘Ja en het regent’ meer duidt op doorzetten ondanks ‘de schone pijn’. Daarnaast leert de cliënt door middel van meditaties met meer afstand naar zijn gedachten te kijken.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!