Digitale begeleiding is volop in beweging. Zeker in tijden van de coronacrisis zijn ook coaches en bedrijfspsychologen genoodzaakt om over te stappen naar e-Health toepassingen. Online begeleiding door middel van online gesprekken en online programma’s is voor sommigen een nieuwe ervaring. Wij spraken Katja Mosmans, sport en bedrijfspsycholoog bij Mosmans, sport- en bedrijfspsychologie over haar ervaring met e-Health. 

 

Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven, besloot Katja in 2002 haar eigen bedrijf ‘Mosmans, sport- en bedrijfspsychologie’ op te richten. In haar praktijk begeleidt zij medewerkers uit het bedrijfsleven en de sportwereld. De begeleiding gericht op medewerkers uit het bedrijfsleven bestaat voornamelijk uit re-integratietrajecten van mensen die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen.

 

Katja begon tijdens de uitbraak van het coronavirus met het aanbieden van online begeleiding. Zij kwam in aanraking met e-Health van Gezondeboel tijdens haar werkzaamheden voor Ascender, die al langer gebruik maken van de online trainingen van Gezondeboel. 

 

“Door corona werd ik gedwongen om online te gaan werken. Omdat je dan minder mogelijkheden hebt om dingen uit te leggen op bijvoorbeeld een flipover, wilde ik er graag een andere vorm van ondersteuning aan toevoegen. Ik ben toen gebruik gaan maken van  de e-Health toepassingen van Gezondeboel. Dan krijgen cliënten de informatie ook nog eens visueel hetgeen de begeleiding goed kan ondersteunen, aldus Katja. 

 

De overstap naar online 

“De meeste van mijn cliënten stonden direct open voor online begeleiding. Voor anderen was de overstap groot. Wel merkte ik dat zij gaandeweg gewend raakten aan het online behandelen. Een van mijn cliënten die aan het begin absoluut niet over wilde naar online, is nu helemaal om en is heel enthousiast over het gebruik van de online trainingen.” Ook Katja zelf is erg tevreden over de inzet van de online trainingen. Het grootste bijkomende voordeel vindt zij dat haar cliënten nu ook buiten de gesprekken om actief en gestructureerd aan zichzelf kunnen blijven werken. “Tijdens de gesprekken kan ik daardoor nu meer de diepte in.”

 

Van geheel online naar blended care

“Het inzetten van de e-Health toepassingen zoals de online trainingen van Gezondeboel hebben ik en mijn cliënten zodanig positief ervaren, dat ik na de versoepeling van de coronamaatregelen ben overgestapt naar blended begeleiding. Hierbij combineer ik face-to-face gesprekken met beeldbelgesprekken en online trainingen.” Katja verwacht dat deze combinatie ook na de coronacrisis veel gewoner zal worden. Zij raadt andere psychologen en coaches aan om ook over te stappen op digitale toepassingen binnen hun begeleiding. “Het kan alleen maar helpen”. 

 

Contact:
https://www.mosmans.net
Katja Mosmans

Tel: 06-13448541
e-mail: katjamosmans@mosmans.net

Misschien ook interessant

5 tips voor werk-privebalans

5 tips om de werk-privébalans van jouw werknemers te bewaken

Post Views: 1.306

Lees meer
Amplitie als eerste stap naar werkgeluk en veerkracht

Amplitie als eerste stap naar werkgeluk en veerkracht

Hoe pakken we duurzame inzetbaarheid vanuit de kern aan? Lees er meer over in deze blog.

Lees meer
ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

Post Views: 1.694

Lees meer
Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Post Views: 2.955

Lees meer
Burn-out asessment tool

Burn-out Assesment tool: wat is het en hoe zet je het in?

Post Views: 1.454

Lees meer