Tip van:

Maartje, Customer Success Manager

Als Customer Success Manager implementeer ik e-health in het sociaal domein, altijd samen met de organisatie. Door te luisteren naar de behoeften van professionals, weet ik wat er speelt en hoe ik kan helpen. Daarover schrijf ik regelmatig blogs met praktische tips!

De vakantie is vaak een periode van rust en ontspanning, een kans om even weg te stappen van de dagelijkse hectiek en weer op te laden. Maar zodra de koffers zijn uitgepakt en de routine langzaam weer zijn intrede doet, komt het moment om na te denken over hoe je je werk of persoonlijke leven opnieuw kunt aanpakken. 

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door heldere, haalbare doelen te stellen. Dit kan je helpen om na de vakantie je motivatie te verhogen, je focus te vinden en met nieuwe energie aan de slag te gaan. 

Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de overgang van vakantie naar werk of dagelijkse routine soepel te laten verlopen.

1. Begin met kleine, haalbare doelen

Na een vakantie kan de overgang naar werk of dagelijkse routines best overweldigend voelen. In plaats van jezelf te overladen met grote ambities, kan je daarom beter beginnen met kleine, haalbare doelen. Stel bijvoorbeeld als doel om elke dag het platform van Gezondeboel te openen en samen met een cliënt een passend programma te bekijken. 

Kleine successen met e-health zorgen voor meer vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en dat je de programma’s steeds eenvoudiger in kan zetten. En daarmee vertrouwen in de meerwaarde van e-health voor de eigen regie van cliënten. 

2. Maak je doelen specifiek en meetbaar

Een van de grootste valkuilen bij het stellen van doelen is het vaag houden van wat je wilt bereiken. Maak je doelen daarom specifiek en meetbaar. Bijvoorbeeld: “Ik ga iedere dag minimaal één keer een programma samen met de cliënt inzetten” of “Ik stuur minimaal één keer per week een motiverend bericht naar een cliënt via het platform van Gezondeboel, zodat ik cliënten stimuleer om aan de slag te gaan met het programma”. Duidelijke doelen helpen je richting te geven en je voortgang te monitoren.

3. Vier je successen samen

Het behalen van doelen, hoe klein ook, is een prestatie die gedeeld mag worden. Sta binnen je team vooral even stil bij de successen die je ervaart met de inzet van e-health. Door de successen te vieren, blijf jij, de cliënt en blijven je collega’s gemotiveerd en versterk je de positieve ervaring met het bereiken van je doelen rondom e-health.

Misschien ook interessant

5 tips voor werk-privebalans

5 tips om de werk-privébalans van jouw werknemers te bewaken

Post Views: 1.442

Lees meer
Amplitie als eerste stap naar werkgeluk en veerkracht

Amplitie als eerste stap naar werkgeluk en veerkracht

Hoe pakken we duurzame inzetbaarheid vanuit de kern aan? Lees er meer over in deze blog.

Lees meer
ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

Post Views: 1.785

Lees meer
Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Post Views: 3.090

Lees meer
Burn-out asessment tool

Burn-out Assesment tool: wat is het en hoe zet je het in?

Post Views: 1.590

Lees meer