Zelfcompassie

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor volwassenen die erg streng zijn voor zichzelf. Het is een goede voorbereiding wanneer iemand zichzelf wil veranderen, maar dit doet door zichzelf continu op de kop te geven. Eigenlijk is zelfcompassie een basisvaardigheid in het leven en is dit dus een programma dat voor iedereen geschikt is.

Basis

Dit programma is gebaseerd op artikelen en het boek ‘Zelfcompassie’ van Kirsten Neff  (2014). Zij wordt gezien als een voorloper en expert op het gebied van zelfcompassie.

Korte inhoud

Allereerst wordt uitleg gegeven over wat zelfcompassie inhoudt en krijgt de cliënt ter voormeting een korte vragenlijst hoeveel zelfcompassie hij bezit. De rest van het programma is opgebouwd uit 3 sessies voor 3 maanden. In maand 1 onderzoekt de cliënt hoe hij een vriend behandelt, oefent hij met zelfcompassie oproepen, liefhebbend ademhalen en krijgt hij verschillende meditaties. In de tweede maand oefent de cliënt met een rollenspel, doet een compassiemeditatie, vermindert de cliënt zijn kritische stem en kan hij een bodyscan doen. In maand 3 is er aandacht voor meer meditaties en leert de cliënt goed voor zichzelf te zorgen en te motiveren. Tot slot meet de cliënt nogmaals zijn mate van zelfcompassie.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!