Mindfulness - Jongeren

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die baat kunnen hebben bij Mindfulness. De onderliggende problematiek kan variëren. Van stemmingsklachten, last van piekeren en onrust, tot te streng voor zichzelf en gehaast zijn. Dit programma kan goed zelfstandig gevolgd worden.

Basis

Dit programma is gebaseerd op de Mindfulness boeken van David Dewulf.

Korte inhoud

Het programma start met algemene informatie over Mindfulness en de cliënt kan een kort vragenlijstje invullen om te meten hoe mindful hij in het leven staat. Vervolgens volgen er 8 inhoudelijke sessies (één voor elke week). Ten eerste wordt de ademhaling besproken, vervolgens aandacht voor het lichaam, loopmeditatie, gedachten, gevoelens uiten, geluiden en tot slot aandacht voor jezelf. Bij de laatste stap in de afsluiting vindt de cliënt alle meditaties op een rij en kan de cliënt als nameting weer het vragenlijstje over Mindfulness invullen.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!