Mindfulness - Jongeren

Over het programma

Heb jij ook weleens dat je op school aankomt en je je niet meer kunt herinneren hoe je er eigenlijk bent gekomen of wat je allemaal bent tegengekomen onderweg? We leven vaak op de automatische piloot. We hebben bepaalde gebruiken waardoor we minder aandacht hebben voor wat we nu precies doen of meemaken. Vaak zijn onze gedachten helemaal ergens anders. Van de vorige voorbeelden heb je waarschijnlijk niet zoveel last, maar misschien maak je wel eens mee dat je opeens in een ruzie terechtkomt en dat je eigenlijk helemaal niet meer weet hoe de ruzie is begonnen of waarom je nu staat te schreeuwen. Of dat je plotseling heel erg moe bent zonder dat je dit hebt voelen aankomen. Mindfulness helpt je om meer bewust te zijn van wat er allemaal om je heen en bij jou van binnen gebeurt. Dus wat denk, voel en doe jij allemaal?

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die baat kunnen hebben bij Mindfulness. De onderliggende problematiek kan variëren. Van stemmingsklachten, last van piekeren en onrust, tot te streng voor zichzelf en gehaast zijn. 

Korte inhoud 

Het programma start met informatie over mindfulness. Daarnaast vul je een vragenlijstje in om te meten hoe mindful jij in het leven staat. Hierna volgen acht inhoudelijke sessies; één voor elke week. Ten eerste wordt de ademhaling besproken, vervolgens aandacht voor het lichaam, loopmeditatie, gedachten, gevoelens uiten, geluiden en tot slot aandacht voor jezelf. Bij de laatste stap in de afsluiting vind je alle meditaties op een rij en kun je als nameting weer het vragenlijstje over mindfulness invullen.

Tijdsindicatie: 10 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!