Piekeren

Over het programma

Piekeren is het veel, lang en vaak zorgelijk nadenken over een probleem of iets vervelends, zonder dat je tot een oplossing komt. In dit programma ga je uitzoeken waarom je piekert. Je krijgt verschillende manieren aangereikt om je piekergedachten te voorkomen of te stoppen. 

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor mensen met piekerklachten. Er kan ook meer spelen op de achtergrond, bijvoorbeeld depressieve klachten of een laag zelfbeeld. 

Korte inhoud 

Bij piekeren roepen negatieve gedachten negatieve gevoelens op. Hierdoor ontstaan weer nieuwe negatieve gedachten. Zo ontstaat een negatieve spiraal. Het lukt daarbij niet om die gedachten los te laten, ook al probeer je dat wel. Van veel piekeren word je gespannen, bang, boos en verdrietig. Het bezorgt je slapeloze nachten en je wordt er moe van. In dit programma ga je een piekerdagboek bijhouden, leer je gedachtenstroom onder controle te krijgen en krijg je tips over het piekeren.

Tijdsindicatie: 4 - 6 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!