Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat een kwart van de rokers meer is gaan roken tijdens de uitbraak van het coronavirus. Dat veel rokers meer zijn gaan roken is niet verrassend, aangezien de coronacrisis bij veel mensen voor stress zorgt. Wel is het een zorgelijke ontwikkeling, maar met de juiste ondersteuning bij stoppen met roken kan hier een halt tegen worden geroepen.

 

Over de training 

Het kan enorm moeilijk zijn om te stoppen met roken, zelfs als je weet dat het beter voor je is. In deze training kun je in verschillende stappen werken aan het vergroten van jouw motivatie en het daadwerkelijk stoppen met roken. Je begint met het registreren  van jouw rookgedrag. Daarna is er aandacht voor motivatie. Aan de hand van een voor- en nadelenbalans onderzoek je waarom je wil stoppen met roken. Daarnaast is er aandacht voor wat een tabaksverslaving is, hoe deze ontstaat, wat de gevolgen zijn en welke ontwenningsverschijnselen kunnen optreden tijdens het stoppen.

Sessie drie richt zich op het stoppen. Na deze sessie heb je inzicht in jouw rookgewoontes, risicosituaties en in helpende en niet-helpende gedachten. Je krijgt handvatten om met trek om te gaan en het belang van het zoeken van sociale steun wordt toegelicht. De vierde en laatste sessie gaat over volhouden. Hierin stel je een terugvalpreventieplan op en wordt aandacht besteed aan een gezonde leeftstijl en de doelen die je eerder hebt gesteld.

 

Voor wie? 

Deze training is bedoeld voor volwassenen die willen stoppen met roken. De training is geschikt voor jou als je  gemotiveerd bent om te stoppen en jij je hierop aan het voorbereiden bent. Daarnaast wordt het aangeraden om een hulpverlener te zoeken die je kan begeleiden bij het stoppen. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

 

Wat leer je?

 • Registreren van het rookgedrag
 • Waarom stoppen?
 • Doelen stellen
 • Verslaving
 • Inzicht in jouw gewoontes
 • Bewustwording
 • Sociale steun
 • Omgaan met trek
 • Stress
 • Helpende gedachten
 • Terugvalpreventie

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Angst – kinderen

Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer

Angst voor de tandarts

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts en 800.000 mensen zijn zelfs zo bang voor de tandarts dat ze niet meer durven te gaan. Het komt dus ontzettend vaak voor.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!