Over de training

Iedereen kan leren omgaan met agressie, dus jij ook. Wat heb je daarvoor nodig? Kennis, een flinke portie zelfreflectie en motivatie. Kennis, omdat je allereerst wel moet weten wat agressie is, hoe het eruitziet en hoe je ermee kunt omgaan. Zelfreflectie, omdat het ook belangrijk is je bewust te zijn van je eigen gedrag. En motivatie, omdat je uiteindelijk wel moet oefenen met de verschillende technieken die in de training worden besproken. Deze training kan je helpen om al die drie stappen te doorlopen. Dit doen we aan de hand van uitleg, voorbeelden, beeldmateriaal en oefeningen (waarmee je zowel op de werkvloer als privé aan de slag kunt gaan). Maar eerlijk is eerlijk, dit alles betekent natuurlijk niet dat je agressie altijd kunt voorkomen. Wel kun je de kans erop verkleinen! Aanvullend bevat deze training informatie over nazorg – wat je dus kunt doen wanneer je eenmaal te maken hebt gehad met een incident.

 

 

Voor wie?

Deze training is geschreven voor volwassenen die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs, openbaar vervoer en retail en tijdens hun werk te maken krijgen met agressie.

 

 

Wat leer je tijdens de ‘Omgaan met agressie’ training

 • Wat is agressie?
 • De verschillende vormen van agressie
 • Kenmerken van de verschillende vormen van agressie
 • Hoe om te gaan met agressie
 • Omgaan met stress tijdens een incident 
 • Nazorg

 

 

Uit welke sessies bestaat de training?

 • In de eerste sessie wordt uitgelegd wat agressie is. Hierbij wordt benadrukt dat het iets persoonlijks is. Wat de een als agressief ervaart is voor een ander geen probleem.
 • In de tweede sessie wordt uitgelegd hoe je de verschillende vormen van agressie kunt herkennen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen: frustratieagressie, instrumentele agressie en willekeurige agressie.
 • In de derde sessie worden er verschillende tips gegeven over omgaan met stress (tijdens een incident).
 • In sessie vier worden de basistechnieken van omgaan met agressie uitgelegd: grenzen aangeven en niet in discussie gaan.
 • In sessie vijf worden er tips gegeven over hoe je concreet met de verschillende vormen van agressie kunt omgaan en wat te doen wanneer een situatie uit de hand dreigt te lopen.
 • In de laatste sessie krijgen mensen tips over omgaan met stress na een incident.

 

 

Waarop is de training gebaseerd?

Deze training is gebaseerd op literatuuronderzoek en een intensieve samenwerking met diverse experts uit het vak en tevens met mensen die behoren tot de doelgroep. Er is bewust voor deze constructie gekozen zodat de training goed aansluit op de praktijk en zich dus niet beperkt tot uitsluitend theorie.

 

Tijdsindicatie: 2 – 4 weken

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer
Icoon programma Angst kinderen

Angst – kinderen

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer
Icoon programma Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts. Zij gaan aan de slag met verschillende oefeningen.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!