Over de training

Mantelzorg overkomt je: er is iemand van wie je van houdt die zorg nodig heeft, dus die ga je helpen. In deze training kan elke mantelzorger iets leren: of je nu net begint als mantelzorger of al heel lang voor jouw dierbare zorgt, in deze training vind je verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kunt gaan.

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor mensen die zorgen voor een naaste, zoals je vader met hersenletsel, je kind met een beperking of je partner met een psychische stoornis. De training past bij verschillende situaties. Als je net begint met mantelzorgen kun je behoefte hebben aan veel praktische informatie, terwijl je juist meer behoefte kunt hebben aan meer houvast en rust in de emotionele tijd als de zorg steeds intensiever wordt.

 

Wat leer je?

  • Praktische zaken regelen zoals vergoedingen en inschakelen van hulp
  • Emoties verwerken die bij mantelzorgen kunnen opspelen
  • Goed voor jezelf blijven zorgen 
  • Je blik richten op de toekomst na het mantelzorgen

 

De training bevat ontzettend veel verschillende onderwerpen waaruit jij kan kiezen. Elke mantelzorgsituatie is uniek en daarom volg je alleen de onderdelen die bij jouw situatie passen. Zo is er een sessie over praktische zaken, zoals vergoedingen en het inschakelen van zorg. Maar je kunt ook aan de slag met het accepteren van je situatie en alle emoties en gedachten die erbij komen kijken. Als de zorg intensiever wordt of als je veel andere verantwoordelijkheden hebt, kun je overbelast raken. Om dit te voorkomen of om weer in balans te komen, kun je aan de slag met de sessies Zorgen voor jezelf en Overbelast. Ook is er aandacht voor de toekomst. Wat als het mantelzorgen ophoudt? Hoe ga je dan om met het eventuele verlies, maar ook met de extra tijd? Kortom, een heleboel informatie, maar wel overzichtelijk op een rij. 

 

Tijdsindicatie: divers

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Angst – kinderen

Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer

Angst voor de tandarts

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts en 800.000 mensen zijn zelfs zo bang voor de tandarts dat ze niet meer durven te gaan. Het komt dus ontzettend vaak voor.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!