Over de training

Zonder afleiding urenlang kunnen focussen op één taak. Dit is een vaardigheid waar veel mensen van dromen, maar die in de realiteit moeilijk te realiseren is. Toch is het vermogen om te kunnen focussen erg belangrijk in het dagelijks leven. Je moet kunnen focussen tijdens colleges, vergaderingen, je werk of tentamens. Het wel of niet goed kunnen focussen speelt dus een belangrijke rol in hoe succesvol je kunt zijn. Met dit programma krijg je inzicht in hoe je jouw focus kunt trainen en je krijgt handvatten waarmee je een persoonlijk focusplan kunt maken. Hierdoor kun jij efficiënter en langer bezig zijn met de opdrachten waar je wel wat meer focus voor zou kunnen gebruiken. 

 

Voor wie?

Dit programma is ontwikkeld voor studenten en jonge professionals die aan de slag willen met hun focus. Het is geschikt voor mensen die moeite hebben met het vinden van hun focus en voor diegenen die de fijne kneepjes van het kunnen focussen onder de knie willen krijgen. Het programma is niet gericht op klachtenvermindering van gebruikers met gediagnosticeerde concentratieproblemen.

 

Wat leer je?

  • Je leert het verschil tussen aandacht, concentratie en focus.
  • Je krijgt inzicht in de externe factoren die invloed hebben op jouw focus.
  • Je leert je hoe rekening kunt houden met externe factoren die invloed hebben op jouw focus. 
  • Je leert hoe je interne prikkels kunt reguleren om tot een optimaal prestatieniveau te komen. 

 

Wat leer je?

In het eerst deel van het programma wordt toegelicht waar dit programma over gaat en er wordt een onderscheid gemaakt tussen de begrippen aandacht, concentratie en focus. Je krijgt inzicht in de trainbaarheid van focus, wat aan de hand van een metafoor zal worden uitgelegd. Verder wordt in sessie één toegelicht hoe je het focusplan zou moeten invullen om tot een op maat gemaakte focushandleiding te komen. In sessie twee wordt er een begin gemaakt met het bespreken van externe factoren die een invloed hebben op de focus. Zo zal aan bod komen hoe omgevingsfactoren, slaap, voeding, social media en tijdsplanning een negatieve invloed kunnen hebben op focus en hoe je hier op een positieve manier rekening mee kunt houden. Hierbij wordt toegelicht hoe je de tips uit deze fase kunt integreren in het focusplan. In sessie drie zal er gekeken worden naar de interne factoren die invloed hebben op het wel of niet kunnen focussen. Hier zal je inzicht krijgen in de manier waarop prikkelregulatie en het zoeken naar een optimaal prestatiepunt een positieve invloed hebben op de focus. 

 

Tijdsindicatie: 3-6 weken

Thema’s: Aandacht, concentreren, focus, studeren, werk, afleiding.

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

18-en-nu

18! en nu?

Dit programma biedt ondersteuning de zelfredzaamheid van jongeren die net 18 jaar zijn of worden.

Lees meer
aanhoudende-pijn-klachten

Aanhoudende (pijn)klachten

Dit programma helpt om op een andere manier naar aanhoudende (pijn)klachten te kijken. 

Lees meer
Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!