Het sociaal domein kan hulpvragers die lange wachttijden in de GGZ tegemoet gaan opvangen door netwerkzorg te benutten. Zo krijgen hulpvragers toegang tot laagdrempelige hulp, zoals gesprekken, activiteiten en praktische steun, terwijl ze wachten op gespecialiseerde GGZ-zorg. Dit vergroot het vangnet en biedt tijdelijke verlichting en continuïteit van zorg. Een programma die hier uitstekend bij past, is E-volve

 

E-volve

E-volve is een blended interventie ontwikkeld voor hulpvragers die een lange wachttijd tegemoet gaan voor behandeling in de reguliere ggz. Onder begeleiding van een getrainde therapeut kunnen zij met deze pretreatment een eerste stap zetten richting herstel en zich voorbereiden op het vervolgtraject. De intensieve interventie bevat diagnose-overkoepelende thema’s zoals zelfredzaamheid, emotieregulatie, gezonde leefstijl en sociale steun, en is daarmee breed inzetbaar. De patiënt gaat zelfstandig aan de slag in Gezondeboel en wordt daarbij middels digitaal contact en enkele face-to-face sessies begeleid door een behandelaar.

 

Doel van E-volve

Het voorkomen van klacht toename als gevolg van lange wachttijden en een verkorting van het vervolgtraject door een uitgebreide voorbereiding en warme overdracht.

 

Voor wie

Het programma is voor volwassenen die op de wachtlijst staan en een lange wachttijd tegemoet gaan.

 

Contra-indicaties

De behandeling is niet geschikt voor personen bij wie er sprake is van een actuele psychose, suïcidaliteit of alcohol- en drugsafhankelijkheid waarvoor behandeling geïndiceerd.

 

Begeleiding en duur

Het E-volve traject duurt 8 tot 10 weken. 

De geschatte totale tijdsinvestering van de hulpverlener is +- 4 uur declarabele tijd. De begeleiding bestaat uit 5 korte gesprekken (30 min. – 45 min.) en het versturen van feedback en aanmoedigingsberichten tijdens het traject.

 

Hoe is E-volve ontwikkeld?

Dit programma is ontwikkeld door een projectteam onder leiding van Inge Daemen (psycholoog en onderzoeker bij Adagio Amsterdam). Voor algemene vragen kun je contact opnemen met onderzoek@adagioamsterdam.nl of Therapieland.

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

18-en-nu

18! en nu?

Dit programma biedt ondersteuning de zelfredzaamheid van jongeren die net 18 jaar zijn of worden.

Lees meer
aanhoudende-pijn-klachten

Aanhoudende (pijn)klachten

Dit programma helpt om op een andere manier naar aanhoudende (pijn)klachten te kijken. 

Lees meer
Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!