search

Of zoek een programma:
Taal:
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
loader
Doelgroep:
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
 •  
  loader
loader

Hulp bij angst

Iedereen is wel eens ergens bang voor. Dat is ook heel functioneel, want angst waarschuwt je voor gevaar. Het geeft de kans om te vluchten. Voor sommige mensen gaat die angst echter zo ver, dat het hun leven beheerst of dat ze zo bang zijn dat ze bepaalde dingen of situaties vermijden zonder dat er echt gevaar is. In dat geval is angst niet functioneel meer en belemmert het een normaal leven. Het is dan goed om angst aan te pakken. 

Verschillende soorten angst

Angst is een breed begrip. Iemand kan continu een gevoel van angst ervaren, zoals bij een gegeneraliseerde angststoornis of piekerstoornis. Iemand kan ook bang zijn voor specifieke dingen of situaties, ook wel fobieën genoemd. Iemand kan dan bang zijn voor sociale situaties, bepaalde dieren of ruimtes. Ook kan iemand regelmatig het gevoel hebben in paniek te raken. 

Online programma’s bij angst

In de programma’s gericht op angst kan iemand werken aan het verminderen van de angst en het stoppen van vermijding. Dat gebeurt op verschillende manieren, zoals door cognitieve gedragstherapie (CGT) of door exposuretherapie, waarbij iemand gaat oefenen met situaties waar iemand bang voor is. Er zijn programma’s waarbij iemand oefent in de praktijk en er zijn andere programma’s waarmee geoefend kan worden in een virtuele wereld met behulp van Virtual Reality.

Icoon Gescheiden ouders

Gescheiden ouders – Jongeren

Deze training is ontwikkeld voor jongeren van 11-16 jaar met gescheiden ouders.

Lees meer
Icoon Faalangst

Faalangst – ouders

Deze training is voor ouders van wie het kind het programma Faalangst – Jongeren volgt.

Lees meer
Icoon Faalangst

Faalangst – jongeren

Deze training is bedoeld voor jongeren (12-16 jaar) die last hebben van faalangstklachten.

Lees meer

Sociale angst

Deze training is ontwikkeld voor volwassenen met sociale angst.

Lees meer

Angst voor de tandarts

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts en 800.000 mensen zijn zelfs zo bang voor de tandarts dat ze niet meer durven te gaan. Het komt dus ontzettend vaak voor.

Lees meer

Angst – kinderen

Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!