Wat is de STOZ?

De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) biedt je de kans om e-health van Gezondeboel effectief in te zetten en digitale zorgpaden te creëren in jouw organisatie.

Dit initiatief richt zich op het stimuleren van digitale en hybride zorgprocessen om verschillende maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Digitalisering verlicht de werkdruk voor professionals door efficiëntere zorgprocessen. Daarnaast stimuleren slimme innovaties de eigen regie van hulpvrager, wat de kwaliteit van leven verhoogt. De STOZ faciliteert samenwerking tussen zorgaanbieders en kennisinstituten, waardoor innovaties snel en effectief kunnen worden gestart of opgeschaald.

Zo draagt STOZ bij aan toegankelijkere, toekomstbestendige zorg, die zowel de zorgkwaliteit als de efficiëntie verbetert.

illustratie van sociaal domein

In het kort: Wat biedt de STOZ-subsidie?

Voor wie is het:

Sociaal domein, Jeugdzorg, GGZ, Preventie, Thuiszorg, Wijkverpleging, Revalidatie, Fysiotherapie.

Totale budget:

€ 54.000.000

Aanvraag periode:

Vanaf 14 mei 09:00 uur tot vrijdag 20 december 17:00 uur

3 implementatietrajecten voor nieuwe en bestaande klanten

Implementatiestart

Ontwikkel een strategie en implementatieplan voor digitale of hybride zorgprocessen.
Maximaal € 25.000 subsidie.

Opschalingsproject

Implementeer en schaal bewezen digitale of hybride zorgprocessen.
Minimaal € 25.000 en maximaal € 750.000 subsidie.

Evaluatieproject

Implementeer en evalueer nieuwe digitale of hybride zorgprocessen.
Minimaal € 25.000 en maximaal € 750.000 subsidie.

Maak gebruik van STOZ-subsidie met Gezondeboel

Gezondeboel is een voorloper in e-health oplossingen die naadloos aansluiten bij de doelstellingen van de STOZ-subsidie. Door samen te werken met Therapieland, kunnen organisaties in het sociaal domein profiteren van meer dan 250 online programma’s, speciaal ontworpen om diverse problematiek te ondersteunen of voor hulpvrager om zelfstandig te gebruiken. Deze programma’s bevatten preventie- en educatieve video’s, opdrachten en praktijkvoorbeelden.

Ons waardegedreven en bewezen effectieve e-health platform helpt bij het verkorten van zorgtrajecten, het stimuleren van eigen regie en het verbinden van zorgdomeinen. Dit creëert meer tijd voor persoonlijke interactie en aandacht, wat leidt tot effectievere begeleiding voor zowel professionals als hulpvragers.

Gezondeboel biedt de expertise en ondersteuning die nodig zijn om je STOZ-project succesvol uit te voeren, of het nu gaat om het opschalen van bewezen processen of het evalueren van nieuwe digitale toepassingen. Met onze diensten kun je optimaal profiteren van de mogelijkheden van de STOZ-subsidie en je organisatie naar een hoger niveau tillen.

Onze aanpak voor een succesvolle aanvraag

Ondersteuning bij implementatie:

Onze e-health specialisten begeleiden je bij het opstellen van een strategie en implementatieplan, essentieel voor een succesvolle subsidieaanvraag.

Hybride zorgmodellen:

Implementeer hybride zorgprocessen die de efficiëntie en effectiviteit van zorgtrajecten verhogen. Met onze tools kun je makkelijk schakelen tussen fysieke en digitale zorg.

Online programma’s:

Gebruik onze uitgebreide bibliotheek van online programma’s om zorg op afstand aan te bieden, wat professionals ontlast en hulpvragers meer flexibiliteit geeft.

Evaluatie en Opschaling:

Gezondeboel biedt bewezen technologieën die voldoen aan de eisen voor opschalingsprojecten, en we helpen je bij het evalueren van nieuwe digitale processen voor verdere opschaling.

Veelgestelde vragen

De pas-toe lijst en toetsing van e-health platforms zijn nog niet gepubliceerd. Kunnen we al een STOZ-aanvraag indienen?

De pas-toe lijst met digitale toepassingen is inderdaad nog niet gepubliceerd, en Digizo is momenteel bezig met de toetsing en waardebepaling van deze oplossingen. Totdat deze lijst beschikbaar is, kun je gebruikmaken van de evaluatieroute voor je STOZ-aanvraag. Samen met Gezondeboel kun je nu wel al werken aan je aanvraag, zodat je voorbereid bent zodra de publicatie plaatsvindt. Op die manier kunnen we snel schakelen en profiteren van de subsidie wanneer de lijst wordt vrijgegeven.

Kan ik STOZ-subsidie aanvragen als ik al een lopende SET-subsidie heb?

Ja, dat is mogelijk. De STOZ-subsidie staat los van de SET en richt zich op andere activiteiten.

Kunnen trainingen worden meegenomen in het opschalingsproject van STOZ?

Ja, trainingen die bijdragen aan de implementatie en het effectief gebruik van digitale oplossingen kunnen deel uitmaken van het opschalingsproject.

Aanvraagformulier