Veerkracht

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor volwassenen en adolescenten die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag en sneller willen herstellen van een vervelende of verdrietige gebeurtenis. Het is ook geschikt voor mensen die kampen met een (chronische) ziekte.

Basis

Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland in samenwerking met psycholoog (i.o. tot GZ-psycholoog) Doriene van der Kaaden. Voor het programma is inspiratie gehaald uit de stroming van de Positieve Psychologie, mindfulness en Acceptance Commitment Therapy (ACT).

Korte inhoud

Het programma begint met informatie over verschillende kenmerken van veerkracht. De clie╠łnt stelt hierin persoonlijke doelen op. Vervolgens is er aandacht voor het vergroten van zelfwaardering en zelfvertrouwen. De cliënt onderzoekt hoe optimisme en positiviteit bijdragen aan zijn veerkracht en hoe hij meer naar zijn waarden kan leven. Ook wordt verbondenheid besproken, waarbij de cliënt leert om meer verbinding te maken met anderen, steun te geven en hulp te durven vragen. Tot slot worden de doelen nogmaals gescoord.

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!