Eenzaamheid

Over het programma

Voel je je weleens eenzaam en somber en wil je hier iets aan doen? In dit programma ga je aan de slag met het doorbreken van jouw gevoelens van eenzaamheid.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor jongeren, volwassenen en ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren en daaraan willen werken. Het kan zijn dat je weinig mensen om je heen hebt, maar het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt ondanks dat je een rijk sociaal netwerk hebt. Beide vormen van eenzaamheid komen in het programma aan bod.

Korte inhoud 

De eerste sessie start met uitleg over eenzaamheid. Daarnaast breng je je eigen eenzaamheid in kaart en stel je een ‘sociale bankrekening’ op. Vervolgens staan we stil bij verbondenheid en sociale vaardigheden. We kijken naar de verschillende mogelijkheden om sociale contacten op te doen en ook kijken we naar manieren om je meer verbonden te voelen. Doordat je verschillende opdrachten kan doen en je eigen gedachten en gevoelens onderzoekt, vind je een manier die het beste bij jou past om je minder eenzaam te voelen. 

Tijdsindicatie: 4 - 8 weken

AAN DE SLAG

Ben je benieuwd wat Gezondeboel voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!