Over de training

Hersenletsel zorgt altijd voor een breuk in de levenslijn. Niet alleen voor jouw naaste, maar ook voor jou kan het grote impact hebben en het leven op z’n kop zetten. Jullie relatie, het huishouden, de sfeer in huis, het ouderschap, vriendschappen en de financiële situatie kunnen veranderen. Het overkomt je: iemand van wie je houdt heeft zorg nodig, dus je doet wat je kunt. In deze training kan elke mantelzorger iets leren: of je nu net begint als mantelzorger of al langere tijd voor jouw dierbare zorgt. In deze training vind je verschillende onderwerpen waarmee je aan de slag kunt gaan.

 

Voor wie?

Dit programma is voornamelijk ontwikkeld voor partners van iemand met licht tot matig niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de revalidatiefase of chronische fase. Het programma kan ook gevolgd worden door ouders, (volwassen) kinderen, andere familieleden en vrienden. De training past bij verschillende situaties. Als je net begint met mantelzorgen kun je behoefte hebben aan veel praktische informatie, terwijl je juist behoefte kunt hebben aan meer houvast en rust in de emotionele tijd, wanneer de zorg steeds intensiever wordt.

 

Wat leer je?

  • Je krijgt inzicht in de achtergrond en gevolgen van het hersenletsel.
  • Je krijgt tips en adviezen voor het omgaan met de gevolgen van NAH.
  • Je krijgt handvatten aangeboden voor het regelen van praktische zaken, zoals vergoedingen en het inschakelen van hulp.
  • Je leert de tools om emoties en gedachten te verwerken die kunnen opspelen.
  • Je leert hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

 

De training bevat verschillende onderwerpen waaruit je kunt kiezen. Elke situatie is uniek en daarom kun je ervoor kiezen om alleen de onderdelen te volgen die bij jouw situatie passen. Zo is er een sessie over de gevolgen van het hersenletsel. Daarin komen onderwerpen zoals belastbaarheid, karakterveranderingen en cognitieve functies aan bod. Maar je kunt ook aan de slag met het leren omgaan met de impact van het hersenletsel op het dagelijks leven. Het verwerken van de situatie en alle emoties en gedachten die erbij komen kijken, is daar een onderdeel van. Als de zorg intensiever wordt of als je veel andere verantwoordelijkheden hebt, kun je overbelast raken. Om dit te voorkomen of om weer in balans te komen, kun je aan de slag met de sessie ‘Zorgen voor jezelf’. Ook is er aandacht voor de toekomst. Hoe kun je de toekomst vormgeven? Wat wordt je nieuwe toekomstbeeld?

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer
Icoon programma Angst kinderen

Angst – kinderen

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer
Icoon programma Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts. Zij gaan aan de slag met verschillende oefeningen.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!