Over de training

Met de “Zelfmanagement voor studenten” training leer je hoe je meer controle over je eigen gedrag kan krijgen en hoe je jouw studiemomenten kan afstemmen naar jouw voorkeuren. Dit is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Want waarom lukt het soms wel om je ergens toe te zetten, en verzand je een andere keer in het kijken naar Youtube filmpjes? Studenten weten vaak wel hoe de tijd het best besteed kan worden, maar toch lukt dat niet altijd. 

Met deze speciaal voor studenten geschreven training krijg je inzicht in je eigen gedrag en kom je erachter wat je kunt doen om dit te veranderen. Je leert jezelf te motiveren en aan het werk te zetten op momenten dat jij dat wilt, maar weet ook wat je moet doen als het gewoon niet lukt: je planning aanpassen!

 

Voor wie?

De training is bedoeld voor studenten die hun zelfmanagementvaardigheden willen verbeteren. Heb je bijvoorbeeld moeite om je aan je planning te houden, raak je snel afgeleid, of voel je je vaak schuldig omdat je te weinig hebt gedaan? Dan kan deze training helpen. De training is zowel voor HBO als WO inzetbaar.

 

Wat leer je?

  • Je leert hoe tijdschrijven, plannen en evalueren kunnen helpen bij het krijgen van grip op gedrag. Je weet deze op een goede manier toe te passen.
  • Je leert over de onderliggende oorzaken van je eigen gedrag.
  • Je leert invloed uitoefenen op deze onderliggende oorzaken om zo makkelijker je eigen gedrag te veranderen.

 

Hoe is de training opgebouwd?

In de training ga je eerst nadenken over wat je wilt bereiken. Hoe ziet die situatie eruit? Vervolgens begin je met tijdschrijven om inzicht te krijgen in je eigen gedrag. Sessie 2 is gericht op het vervolg van de leercyclus. Het hanteren van een planning, samen met je realisatie hiervan, wordt als hulpmiddel aangeboden om gedrag te veranderen. Door te plannen, tijdschrijven en evalueren leer je grip te krijgen op je eigen gedrag. In sessie 3 ga je dieper in op de onderliggende oorzaken van gedrag. Waarom loop je nog steeds telkens tegen problemen aan? Wat zijn onderliggende factoren die je gedrag bepalen? Je leert deze onderliggende factoren te herkennen en in je voordeel te gebruiken. Onderliggende factoren die aan bod komen zijn onder andere: je gedachten, gevoelens, wat je wilt en je kwaliteiten. Met de ‘lift’ methode leer je bewustheid op te roepen van deze onderliggende factoren en leer je hoe dit kan helpen jezelf te motiveren. In Sessie 4 eindig je de training met het maken van een eigen preventieplan. Alles wat voor jou relevant is voeg je samen in één document die je bij je kan houden op langere termijn.

 

Tijdsindicatie: 4-5 weken

Thema’s: Studeren, zelfmanagement, planning, productiviteit, balans

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer
Icoon programma Angst kinderen

Angst – kinderen

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die angstklachten ervaren.

Lees meer
Icoon programma Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die angst hebben voor de tandarts. Zij gaan aan de slag met verschillende oefeningen.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!