De online e-interventie Burn-out & Overspanning heeft als doel om volwassenen wegwijs te maken in het herkennen van overspanningsklachten en het hebben van een burn-out. Daarnaast leren de volwassenen wat te doen bij een burn-out. Het is belangrijk om deze doelen te behalen, omdat aanhoudende klachten slecht zijn voor de gezondheid. Door het maken van verschillende opdrachten, leren volwassenen de juiste handvatten te ontwikkelen die hem of haar ondersteunen in het terugdringen van en het leren omgaan met de overspanningsklachten. 

 

Voor wie? 

Deze e-interventie is voor volwassenen die overspanningsklachten en/of een burn-out hebben. De e-interventie richt zich voornamelijk op uitval op werk, maar ook volwassenen die niet zijn uitgevallen op het werk kunnen deze interventie volgen.

 

Wat leer je tijdens de e-interventie?

 • Wat een burn-out precies inhoudt
 • Welke klachten jij precies ervaart
 • Hoe je meer tot rust kunt komen
 • Wat de oorzaken kunnen zijn van jouw overspanningsklachten
 • Hoe je dezelfde problemen een andere keer kunt voorkomen
 • Aandacht voor werkhervattingsplan, plannen, prioriteiten stellen en terugvalpreventie

 

Opzet van de e-interventie

Tijdens het doorlopen van de e-interventie maakt de volwassene een reis met als eindbestemming een betere houvast voor het omgaan met stress, overspanning en/of burn-out. Deze reis ziet er als volgt uit:

 

 • Reisvoorbereiding
  Welkom! In de eerste worden praktische tips gegeven over de interventie. Verder leert de volwassene hier klachten te herkennen en vult hij of zij de VierDimensionele KlachtenLijst in. 
 • Weg van huis
  Rust zoeken in de crisisfase! De volwassene gaat tijd leren nemen voor zichzelf en besteed hierbij aandacht aan zijn of haar leefstijl en persoonlijkheid. Daarnaast wordt er gekeken naar wat energiegevend is, hoe om te gaan met problemen en wat ervoor nodig is om dat regelen. 
 • Tijdens de reis
  Oplossen! Op reis wordt de VierDimensionele KlachtenLijst opnieuw ingevuld om de voortgang van deze reis te bekijken. Er wordt stilgestaan bij de oorzaken van werkstress en er wordt een recept gegeven voor een burn-out. Ook worden punten besproken rondom betrokkenheid, anders denken, gedachten uitdagen en assertiviteit.
 • Weer thuis
  Toepassen! Eenmaal thuis gaat de volwassene toewerken naar het hervatten van zijn werk. Daarbij staan leren plannen en prioriteiten centraal. Tevens wordt er aandacht besteed een terugvalpreventie. Voor de laatste keer wordt de VierDimensionele Klachtenlijst ingevuld als eindmeting en daarmee wordt de reis beëindigd. 
 • Thuisblijvers
  Voor de sociale omgeving! Zij krijgen informatie over het hebben van een burn-out en hoe dit bespreekbaar te maken met de betreffende volwassene. Verder krijgt de sociale omgeving tips hoe zij kunnen helpen en tegelijkertijd aan zichzelf ook zorg blijven besteden. 

 

Waarop is de e-interventie gebaseerd?

De e-interventie is gebaseerd op de Multidisciplinaire Richtlijn Overspanning & Burn-out (Landelijke vereniging van Eerstelijnspsychologen, 2011). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende evidence based interventies die worden gebruikt tijdens een burn-out behandeling, zoals CGT, leefstijltraining, dagstructurering en mindfulness. 

 

Tijdsindicatie: 13-16 weken
Coachsessies: 6

Misschien ook interessant

Kom meer te weten over ons platform.

Misschien ook interessant

18-en-nu

18! en nu?

Dit programma biedt ondersteuning de zelfredzaamheid van jongeren die net 18 jaar zijn of worden.

Lees meer
aanhoudende-pijn-klachten

Aanhoudende (pijn)klachten

Dit programma helpt om op een andere manier naar aanhoudende (pijn)klachten te kijken. 

Lees meer
Icoon programma Accepteren

Accepteren

Dit is voor mensen die aan de slag willen om nare gevoelens en gebeurtenissen een plekje te geven.

Lees meer
Icoon programma ACT your way

ACT your way

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar die willen leren hun eigen weg te volgen.

Lees meer
Icoon programma Activatie

Activatie

Deze training is bedoeld voor mensen die baat hebben bij een regelmatige dagstructuur.

Lees meer
Icoon programma ADHD Jongeren

AD(H)D – Jongeren

Deze training is bedoeld voor adolescenten met AD(H)D-klachten.

Lees meer
Icoon programma Alcohol onder controle

Alcohol onder Controle

Deze training is voor volwassenen die kampen met overmatig alcoholgebruik.

Lees meer

Kom meer te weten over ons platform.

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!