Middelengebruik

Het programma begint met uitleg over wat een verslaving precies is. Vervolgens ga je meteen aan de slag met een registratieformulier om jouw situatie bij te houden. Je wordt gevraagd na te denken over waarom je graag wil stoppen en wat het doel van dit traject is. Er wordt aangeraden om in ieder geval voor een bepaalde tijd volledig te stoppen, aangezien uit ervaring is gebleken dat minderen minder goed werkt. De sessies daarna gaan in op zelfcontrole, risicosituaties, noodmaatregelen, gevaarlijke gedachten en het weigeren van middelen. Tot slot kan je kiezen uit een aantal thema’s. Er zijn vijf keuzethema’s: sociale contacten, omgaan met onprettige gevoelens, omgaan met stress, het oplossen van problemen en een terugvalanalyse. Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die willen stoppen met gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of met gokken of gamen. Mocht je met meerdere middelenen willen stoppen, kan dit programma ook gebruikt worden.

Zilveren Kruis biedt het online programma ‘Middelengebruik’ van Gezondeboel aan collectief verzekerden aan met een van de volgende aanvullende zorgverzekeringen:

 

  • Aanvullend 1 ster
  • Aanvullend 2 sterren
  • Aanvullend 3 sterren
  • Aanvullend 4 sterren

Beschikt u over een van de bovenstaande aanvullende verzekeringen? Dan worden de kosten voor het gekozen programma voor u gedeclareerd bij Zilveren Kruis door Gezondeboel. Staat uw verzekering er niet tussen, of twijfelt u of het wordt vergoed? Neem in dat geval contact op met uw verzekeraar!