2 gratis online programma’s

Bent u aanvullend verzekerd via uw werkgever bij Zilveren Kruis? Gezondeboel biedt u 2 online programma’s; Middelengebruik en Omgaan met Agressie.

Middelengebruik

Wat kun je verwachten van het programma?

Het programma begint met uitleg over wat een verslaving precies is. Vervolgens ga je meteen aan de slag met een registratieformulier om jouw situatie bij te houden. Je wordt gevraagd na te denken over waarom je graag wil stoppen en wat het doel van dit traject is. Er wordt aangeraden om in ieder geval voor een bepaalde tijd volledig te stoppen, aangezien uit ervaring is gebleken dat minderen minder goed werkt. De sessies daarna gaan in op zelfcontrole, risicosituaties, noodmaatregelen, gevaarlijke gedachten en het weigeren van middelen. Tot slot kan je kiezen uit een aantal thema’s: sociale contacten, omgaan met onprettige gevoelens, omgaan met stress, het oplossen van problemen en een terugvalanalyse. Het programma is ontwikkeld voor volwassenen die willen stoppen met gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of met gokken of gamen. Mocht je met meerdere middelen willen stoppen, kan deze training ook gebruikt worden.

Zilveren Kruis vergoedt het online programma ‘Middelengebruik’
van Gezondeboel voor alle collectief verzekerden met:

 

 • Aanvullend 1 ster
 • Aanvullend 2 sterren
 • Aanvullend 3 sterren
 • Aanvullend 4 sterren

Omgaan met agressie

Wat kun je van het programma verwachten?

Iedereen kan leren omgaan met agressie, dus jij ook. Wat heb je daarvoor nodig? Kennis, een flinke portie zelfreflectie en motivatie. Kennis, omdat je allereerst wel moet weten wat agressie is, hoe het eruitziet en hoe je ermee kunt omgaan. Zelfreflectie, omdat het ook belangrijk is je bewust te zijn van je eigen gedrag. En motivatie, omdat je uiteindelijk wel moet oefenen met de verschillende technieken die in het programma worden besproken. Het programma kan je helpen om al die drie stappen te doorlopen. Dit doen we aan de hand van uitleg, voorbeelden, beeldmateriaal en oefeningen (waarmee je zowel op de werkvloer als privé aan de slag kunt gaan). Maar eerlijk is eerlijk, dit alles betekent natuurlijk niet dat je agressie altijd kunt voorkomen. Wel kun je de kans daarop verkleinen! Aanvullend bevat dit programma informatie over nazorg – wat je dus kunt doen wanneer je eenmaal te maken hebt gehad met een incident.

Zilveren Kruis vergoedt het online programma ‘Omgaan met agressie’
van Gezondeboel voor collectief verzekerden met Aanvullend
1 t/m Aanvullend 4 sterren van:

 

 • Aanvullend Handel                    
 • Aanvullend Horeca
 • Aanvullend Facilitair
 • Aanvullend Media
 • Aanvullend Onderwijs
 • Aanvullend Overheid
 • Aanvullend Zorg
 • Aanvullend Vervoer

Beschikt u over een van de bovenstaande aanvullende verzekeringen? Dan worden de kosten voor het gekozen programma voor u gedeclareerd bij Zilveren Kruis door Gezondeboel. Staat uw verzekering er niet tussen, of twijfelt u of het wordt vergoed? Neem in dat geval contact op met uw verzekeraar!