e-Health in het onderwijs

Mentale gezondheid voor studenten

Steeds meer studenten ervaren mentale klachten. De druk in het onderwijs is hoog, zowel op studenten als op onderwijzend en ondersteunend personeel. Daarnaast is gebleken dat studenten relatief weinig of in een te laat stadium hulp zoeken, met onnodige verergering van mentale problemen en studievertraging van dien. Gezondeboel biedt de oplossing: een groot en schaalbaar e-Mental health platform om de mentale weerbaarheid van studenten te vergroten.

 

Online trainingen voor studenten

Gezondeboel biedt een veilig en overzichtelijk online platform waar studenten een uitgebreid aanbod aan trainingen kunnen volgen, die gericht zijn op mentale klachten. Uit onderzoek blijkt dat online modules effectief zijn bij het aanpakken van psychische klachten. De trainingen bestaan uit interactieve oefeningen, begeleidende video’s, voorbeelden uit de praktijk en belangrijke informatie over het onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als ‘somberheid’, ‘burn-out’, of ‘keuzestress’. Een deel van de online trainingen is ook beschikbaar in het Engels. 

Ons aanbod

Inspirerend, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk

online trainingen

Online trainingen

Je kunt een training zien als een online cursus met alle relevante informatie rondom een bepaald onderwerp – in de vorm van filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips.

Vragenlijsten

Vragenlijsten

Een vragenlijst geeft inzicht en creëert bewustwording, zowel voor de student als voor de organisatie. Aan de uitkomsten van de vragenlijst kunnen trainingen van Gezondeboel gekoppeld worden.

Workshops

Workshops

Tijdens de interactieve workshops van Gezondeboel worden actuele onderwerpen op een inspirerende overgebracht op studenten. Denk bijvoorbeeld aan de mindfulness of het herkennen van stresssignalen.

Virtual Reality

Virtual reality

Virtual Reality maakt het mogelijk om in een virtuele omgeving aan de slag te gaan met uitdagingen, bijvoorbeeld door te ontspannen met behulp van ademhalingsoefeningen of meditatie.

Wij zijn trots op onze klanten

Buas
Erasmus Universiteit
Universiteit Antwerpen
Maastricht University
Hogeschool van Amsterdam
TU Delft
Radboud University

De voordelen van e-mental Health in het onderwijs

  • Je bereikt ook studenten voor wie de stap naar studentenpsycholoog te groot is
  • Online behandeling sluit aan bij de belevingswereld van jongeren
  • e-mental Health kan de wachttijd voor psychologische hulp helpen te overbruggen
  • Zelfmanagement van studenten wordt gestimuleerd doordat zij in eigen tempo en op een zelfgekozen tijdstip aan hun klachten kunnen werken
  • Studenten krijgen meer zicht op hun gezondheidsklachten buiten de traditionele hulpverlening om
  • Studenten kunnen hun sociale omgeving betrekken. Familieleden, vrienden of partner krijgen tips hoe om te gaan met de klachten van de student, wat duurzaam herstel bevorderd

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof en voldoen wij aan de geldende regels binnen de EU.

Zo beoordelen studenten ons platform 

Zou Gezondeboel aanraden

76%

Ervaart afname van klachten door gebruik platform

67%

Is tevreden over Gezondeboel

81%