e-Health in het onderwijs

Mentale gezondheid voor studenten

Steeds meer studenten ervaren mentale klachten. De druk in het onderwijs is hoog, zowel op studenten als op onderwijzend en ondersteunend personeel. Daarnaast is gebleken dat studenten relatief weinig of in een te laat stadium hulp zoeken, met onnodige verergering van mentale problemen en studievertraging van dien. Gezondeboel biedt de oplossing: een groot en schaalbaar e-Mental health platform om de mentale weerbaarheid van studenten te vergroten.

 

Online trainingen voor studenten

Gezondeboel biedt een veilig en overzichtelijk online platform waar studenten een  uitgebreid aanbod aan trainingen kunnen volgen, die gericht zijn op mentale klachten. Uit onderzoek blijkt dat online modules effectief zijn bij het aanpakken van psychische klachten. De trainingen bestaan uit interactieve oefeningen, begeleidende video’s, voorbeelden uit de praktijk en belangrijke informatie over het onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als ‘somberheid’, ‘burn-out’, of ‘keuzestress’. Een deel van de online trainingen is al beschikbaar in het Engels, het Engelse aanbod zal komende tijd verder worden uitgebreid.

 

Voordelen van e-mental Health in het onderwijs

 

 • Je bereikt ook studenten voor wie de stap naar studentenpsycholoog te groot is;
 • Online behandeling sluit aan bij de belevingswereld van jongeren;
 • e-mental Health kan de wachttijd voor psychologische hulp helpen te overbruggen; 
 • Zelfmanagement van studenten wordt gestimuleerd doordat zij in eigen tempo en op een zelfgekozen tijdstip aan hun klachten kunnen werken;
 • Studenten krijgen meer zicht op hun gezondheidsklachten buiten de traditionele hulpverlening om;
 • Studenten kunnen hun sociale omgeving betrekken. Familieleden, vrienden of partner krijgen tips hoe om te gaan met de klachten van de student, wat duurzaam herstel bevorderd.

 

Hoe kunnen de online trainingen worden ingezet?

De trainingen kunnen als anonieme online zelfhulp worden ingezet, of onder begeleiding van een studentenpsycholoog. Als studentenpsycholoog kun je via een beveiligde verbinding op afstand meekijken naar de oefeningen die door studenten worden gemaakt en de student vervolgens online begeleiden en motiveren.

 

Veilig en betrouwbaar

Het platform van Gezondeboel is optimaal beveiligd. De gegevens die met ons worden gedeeld worden bewaard volgens ISO 27000 en NEN 7510 richtlijnen. Ook voldoet Gezondeboel aan de AVG-richtlijnen. Zie ons privacystatement voor meer informatie.

 

Vraag een demo aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van e-mental health voor studenten? Vraag dan een demo aan

Ons aanbod

Inspirerend, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk

Online trainingen

Je kunt een training zien als een online cursus met alle relevante informatie rondom een bepaald onderwerp – in de vorm van filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips.

Vragenlijsten

Een vragenlijst geeft inzicht en creëert bewustwording, zowel voor de student als voor de organisatie. Aan de uitkomsten van de vragenlijst kunnen trainingen van Gezondeboel gekoppeld worden.

Workshops

Workshops

Tijdens interactieve workshops worden actuele onderwerpen op een inspirerende manier behandeld. Denk bijvoorbeeld aan de mindfulness, ontspannen met Virtual Reality of het herkennen van stresssignalen.

Beeldbellen

Beeldbellen

Door gebruik te maken van beeldbellen kunnen professional en gebruiker op een beveiligde manier op afstand met elkaar communiceren.

Virtual reality

Virtual Reality maakt het mogelijk om in een virtuele omgeving aan de slag te gaan met uitdagingen, bijvoorbeeld door te ontspannen met behulp van ademhalingsoefeningen of meditatie.

Zo beoordelen studenten ons platform 

Zou Gezondeboel aanraden

76%

Ervaart afname van klachten door gebruik platform

63%

Is tevreden over Gezondeboel

81%

Aan de slag!

Starten met Gezondeboel

Starten met Gezondeboel doe je niet alleen. Wij helpen graag bij het implementeren van e-Health binnen jouw organisatie. Vervolgens zullen we ieder kwartaal een gebruikersrapportage sturen met persoonlijke feedback om te kunnen monitoren hoe Gezondeoel wordt gebruikt binnen jouw organisatie. Ook kunnen wij helpen met een activatietraject waarbij we mensen binnen jouw organisatie stimuleren om Gezondeboel te gebruiken. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat e-Health geïntegreerd wordt in jouw hulpverlening.

Wat zijn de voordelen?

 • Werken vanuit amplitie 
 • Ruim aanbod, passend bij elke doelgroep
 • Laagdrempelig 
 • Hoge gebruikerstevredenheid (8,1)
 • Ontwikkeld met experts en wetenschappers  
 • Expert in online gedragsverandering
 • Levenslang toegang tot de online programma’s
 • Sociale omgeving betrekken
 • Eigen regie wordt gestimuleerd
Therapieland Patientenpopulatie

Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen
van online trainingen, workshops, beeldbellen en coaching.

Extra opties

 • Beeldbellen
Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof en voldoen wij aan de geldende regels binnen de EU.

Zij gingen u al voor 

Maastricht University
Hogeschool van Amsterdam
TU Delft
Radboud University