Therapieland en Gezondeboel – als label van Therapieland –  sluiten zich aan bij de Visma Group. Een stap die ons zal helpen bij het verkrijgen van meer kennis, professionaliteit en slagkracht, om zo dichterbij onze grote missie te komen: 100 miljoen mensen helpen. 

 

Waarom sluit Gezondeboel zich aan bij Visma Group? 

In de afgelopen acht jaar heeft Therapieland een enorme groei doorgemaakt; van kleine start-up naar volwaardige speler binnen e-mental health in Nederland. We zijn gegroeid in het aantal gebruikers, het aantal programma’s, in functionaliteiten en toepassingen, in werknemers en in professionaliteit. Maar bovenal: in ambitie. Deze ambitie komt dan ook terug in onze grote missie die wij onszelf hebben gesteld, namelijk 100 miljoen mensen helpen mentaal veerkrachtig in het leven te staan. En dat vraagt om nog meer kennis, professionaliteit en slagkracht. 

Daarom hebben we besloten om ons aan te sluiten bij Visma Group die, net als wij, erin geloven dat technologie een enorme impact kan hebben om de maatschappij te ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat we, met behulp van de kennis en kunde die Visma heeft, Therapieland naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Zo zijn we in staat om nog meer mensen te bereiken zodat we kunnen bijdragen aan de mentale veerkracht van de gehele maatschappij. Gezamenlijk gaan we verder om onze missie te bereiken.

 

Wie is Visma Group?

Visma Group is van origine een Noors softwarebedrijf dat mensen en organisaties helpt bij het verbeteren en vereenvoudigen van bedrijfsprocessen door middel van digitalisering. Visma gelooft in het versterken van mensen door middel van technologie. Een missie die wordt ondersteund met kernwaarden als respect, betrouwbaarheid, innovatie, expertise en teamgeest; waarden die ook terugkomen in het Therapieland DNA. Daarom zien wij als Visma en Therapieland een goede partner in elkaar. 

 

Wat betekent dit voor onze bedrijfsvoering en voor jullie? 

Er verandert niets in onze bedrijfsvoering en diensten. We zullen doorgaan met hetgeen waar we al hard mee bezig zijn, en dat is mensen helpen een veerkrachtig leven te leiden door middel van intelligente psychologie on demand.  

Onze klanten zijn waardevolle partners die een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van onze grote missie, want zonder jullie kunnen we ons doel niet bereiken. Er zal daarom niets veranderen in de manier van werken of in het contact met ons. Ook blijven bestaande overeenkomsten ongewijzigd. Daarnaast zullen we uiteraard de kwaliteit blijven leveren die je van ons gewend bent.

Heb je nog vragen over deze ontwikkeling? Neem dan gerust contact met ons op of raadpleeg onze veelgestelde vragen hieronder. 

Veelgestelde vragen – Visma

Hoe wordt omgegaan met de gegevens van patiënten en gebruikers?

Alle data blijft bij Therapieland. Security blijft ook hetzelfde of wordt nog beter.

Wie is Visma? En wat doen zij?

Visma Group is van origine een Noors softwarebedrijf dat mensen en organisaties helpt bij het verbeteren en vereenvoudigen van bedrijfsprocessen door middel van digitalisering. Visma gelooft in het versterken van mensen door middel van technologie. Een missie die wordt ondersteund met kernwaarden als respect, betrouwbaarheid, innovatie, expertise en teamgeest; waarden die ook terugkomen in het Therapieland DNA.

Wie is de Visma familie - wat zijn andere bedrijven en wat doen zij?

ECare, Visma Verzuim, Kohnraad, verder financiele en HR systemen.

Blijft de huidige directie betrokken?

Honderd procent. Er verandert niets in de bedrijfsvoering, en de directie blijft betrokken.

Komen er wijzigingen in de focus qua ontwikkeling van programma’s en diensten?

Nee, we blijven doorontwikkelen zoals jullie van ons gewend zijn.

Komen er wijzigingen in het platform waar gebruikers van op de hoogte moeten zijn?

Nee, onze producten blijven hetzelfde en zullen niet worden aangepast.

Verandert er iets aan de gesloten overeenkomsten?

Nee, deze blijven hetzelfde. Alleen het rekeningnummer van Therapieland zal veranderen, daar komt nog extra informatie over.

Verandert er iets in de huidige samenwerking met Therapieland?

Nee, naast de overeenkomsten en producten en diensten die hetzelfde blijven, zal er ook niets veranderen in het contact dat je met ons hebt.

Blijft Gezondeboel nog steeds onderdeel van Therapieland?

Ja, er verandert niets in de bedrijfsstructuur.

Moet ik (als contactpersoon) hier iets mee richting onze legal/contracten afdeling?

Nee, de contracten blijven hetzelfde en ook aan de voorwaarden verandert niets.

Wij werken met andere diensten van Visma, kunnen we die integreren met jullie?

Op dit moment niet. Als dit gewenst is kunnen we in de toekomst de mogelijkheden voor een integratie bekijken.

Wat gebeurt er met de security?

Dat blijft hetzelfde of wordt nog beter. Visma heeft security heel hoog in het vaandel en kan ons helpen om de security nog meer te verbeteren. Data gaan we niet delen, dat blijft van Therapieland. Ook het datacentrum blijft hetzelfde.

Wat verandert er in de bedrijfsvoering?

Niets.

Hoe garanderen we dat de missie van Therapieland wordt nageleefd?

Onze missie is als volgt vastgelegd in de statuten: “Therapieland wil honderd miljoen (100.000.000) mensen helpen om een mentaal veerkrachtig leven te leiden met behulp van inspirerende, intelligente en verbonden psychologie on demand.

 

Mentale gezondheidsproblemen zijn één van de belangrijkste oorzaken van ziekte wereldwijd. Ongeveer een op de vier personen ervaart mentale problemen ergens in zijn of haar leven. Ondanks deze cijfers is er wereldwijd onvoldoende ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid; er is slechte toegang tot geestelijke gezondheidszorg, een gebrek aan middelen en een gebrek aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Om deze uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid op te lossen, zijn wij ervan overtuigd dat state-of-the-art technologie moet worden gecombineerd met data science en de nieuwste inzichten in gedragswetenschappen en psychiatrie. Op deze manier maken we laagdrempelige toegang tot psychologische hulp mogelijk en faciliteren en verrijken we relaties tussen gebruikers en hun professionals in de geestelijke gezondheidszorg, wanneer dat nodig is. Om dit doel te bereiken is vertrouwen van gebruikers, patiënten, therapeuten en andere belanghebbenden van cruciaal belang en zal het prevaleren boven winstgevendheid.”

Is er sprake van een overname?

We gaan samenwerken met de Visma Group. We sluiten een partnership.

Visma is een Noors bedrijf; wat voor impact heeft dat?

Dat heeft geen impact. We behouden onze eigen datacentra die in Nederland staan. De enige verandering is dat we van bank zullen veranderen.

Betekent deze stap dat er een grotere focus komt op winstbejag?

Nee. We hebben vastgelegd in de statuten dat onze missie het allerbelangrijkste is en blijft. Daar verandert dus niets aan.