Laat jouw werknemers de eerste stap zetten
in het versterken van mentale gezondheid

Want vitaliteit is meer dan alleen fysieke gezondheid

De eerste stap naar beter

 

Steeds meer medewerkers rapporteren mentale klachten, meer dan de helft van al het ziekteverzuim heeft zelfs een psychische oorzaak. Daarentegen is mentaal verzuim een lastig en kostbaar gebied om te benaderen door de werkgever.

Mentale Sixpack is een eerste introductie naar actief werken aan je eigen mentale gezondheid. Voor medewerkers die misschien al last hebben van mentale klachten maar ook om mentaal welzijn preventief te versterken. Iedereen gaat tegelijkertijd aan de slag!

Aan de hand van vragenlijsten komen medewerkers er achter op welke onderdelen van mentale gezondheid, zij zichzelf nog verder kunnen ontwikkelen. Vervolgens worden er aanbevelingen gedaan voor uitgebreidere Gezondeboel trainingen omtrent deze onderdelen.

Ontdek de 6 stappen

 

De 6 stappen zijn gebaseerd op het positieve gezondheid
spinnenweb en andere relevante literatuur

animatie van man die speer werpt

1. Identiteit

Deze stap start met een krachtmeting. Waar staat de werknemer op het gebied van mentaal welzijn op dit moment? Vervolgens bepaalt de werknemer wat hij of zij wat hij wil bereiken met de Mentale sixpack training.

afbeelding van man die hardloopt

2. Gezondheid

Eén van de belangrijkste onderdelen voor je mentaal welzijn is gezondheid. In deze stap gaat de werknemer aan de slag met het uitproberen van nieuwe manieren van beweging. Daarnaast richt deze stap zich ook op een gezond voedingspatroon en voldoende slaap.

animatie van vrouw die rent

3. Omgaan met druk 

Omgaan met werkdruk heeft niks te maken met bikkelen tot het bittere eind. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen energie geven en energie krijgen. In deze stap leert de werknemer hoe je beter in balans kunt blijven en hoe je je beter kunt focussen.

animatie van vrouw die water drinkt uit bidon

4. Herstellen

Het is belangrijk om in het dagelijks leven oog te houden voor hersteltijd. Hersteltijd heb je nodig om voldoende inspanningen te kunnen blijven leveren. Tijdens de hersteltijd laad je jezelf als het ware weer op. In deze stapt leert de werknemer verschillende terchnieken om beter te kunnen ontspannen.

animatie van man die over hoge lat springt

5. Mindset

Mindset, ook wel je denkpatroon, zit diepgeworteld en komt terug in alles wat je doet. In deze stap leert de werknemer daarom zijn mindset uit te dagen door bijvoorbeeld meer aandacht te hebben voor het positieve en je minder te laten belemmeren door tegenslagen en werkdruk.

animatie van vrouw die zware bal gooit

6. Steun

Soms komen er uitdagingen op je pad die je niet alleen kan oplossen. Je hebt soms iets of iemand nodig waar je op kunt terugvallen. Wat kan helpen is om te zorgen dat je in zulke situaties voldoende steun hebt. In deze stap leert de werknemer hoe je kunt zorgen voor voldoende steun.

Benieuwd naar
Gezondeboel?

Laat je gegevens achter en wij nemen snel
contact op met jou om je meer te vertellen over
hoe Gezondeboel jouw werknemers mentaal
gezond houdt.

    Hélène Dutoit 

    Business Developer

    Bel ons maandag tot en met
    vrijdag tussen 09.00 en 17.00
    uur.