CZ biedt de online programma’s van Gezondeboel
aan verzekerden aan met een van de onderstaande aanvullende zorgverzekeringen:

 

CZdirect collectief*

De kosten per gekozen programma worden voor u gedeclareerd bij CZ door Gezondeboel.
Staat uw verzekering er niet tussen, of twijfelt u of het wordt vergoed?
Neem in dat geval contact op met CZ!
* Voor collectief verzekerden met aanvullende verzekering Direct Start, Direct Goed of Direct Beter’

De programma’s waar u uit kunt kiezen zijn:

Piekeren

Piekeren is het veel, lang en vaak zorgelijk nadenken over een probleem of iets vervelends, zonder dat je tot een oplossing komt. In dit programma ga je uitzoeken waarom je piekert. Je krijgt verschillende manieren aangereikt om je piekergedachten te voorkomen of te stoppen. 

Tijdsindicatie: 4-8 weken

Stressles

Dit programma is bedoeld voor iedereen die last heeft van stress. Je krijgt uitleg over stress en praktische tips om stress (weer) de baas te worden. Het programma kan ook preventief worden gevolgd, zodat je de signalen van stress leert herkennen en voorkomt dat klachten erger worden.

Tijdsindicatie: 6 weken

Opkomen voor jezelf

In dit programma staan we stil bij wie jij bent en wat jij wilt. Dit is belangrijk om te achterhalen, omdat je bewust moet worden van jouw grenzen en wensen. Als je die niet weet, wordt het lastig om assertief en adequaat te reageren. Je krijgt handvatten om daar daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Tijdsindicatie: –

Lekker slapen

Dit programma is bedoeld voor mensen die last hebben van slaapproblemen. Deze slaapproblemen uiten zich in het slecht kunnen inslapen, doorslapen en moeite hebben met wakker worden. In vijf sessies krijg je in dit programma handvatten aangereikt om je slaapproblemen aan te pakken.

Tijdsindicatie: 5 weken

Mindfulness

Mindfulness betekent aandachtstraining, ook wel verwoord als ‘in het hier-en-nu leven’. Dat wil zeggen dat je alleen bezig bent met wat er nu gebeurt, en dus niet wat er net is gebeurd of straks gaat gebeuren. Dit programma is met name geschikt voor mensen die met meer bewustzijn in het leven willen staan.

Tijdsindicatie: 7 weken

Druk en afgeleid

Deze training is bedoeld voor mensen die vaak druk of afgeleid zijn. Heb je vaak last van een onrustig lichaam of een vol hoofd en merk je dat je snel afgeleid wordt? In deze training ga je aan de slag met jouw klachten en leer je hoe je beter kunt structureren en plannen in het dagelijks leven.

Tijdsindicatie: 4-6 weken

Bewegen

In dit programma gaan we jou motiveren om meer te gaan bewegen en te sporten en om minder stil te zitten. Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. In dit programma krijg je tips om jouw leven meer in beweging te krijgen!

Tijdsindicatie: –

Balans

Vind je het lastig om balans te creëren tussen bijvoorbeeld je werk en je privé? Heb je last van stressklachten en zou je wat meer in balans willen zijn? Dit programma geeft je de mogelijkheid om die balans weer terug te krijgen in je leven.

Tijdsindicatie: 5 weken

Alcohol onder controle

Als je iets wilt doen aan jouw overmatige alcoholgebruik en het lukt je niet om hier zonder hulp mee te stoppen, kan dit programma je hierbij ondersteunen. Het programma is ontwikkeld voor lichte tot matige problematiek.

Tijdsindicatie: 6 weken

Faalangst

Wil jij alles perfect doen? En ben je daardoor altijd bezig met dingen die mis zouden kunnen gaan? Of wat anderen ervan vinden? In dit programma leer jij omgaan met faalangst. Je zal niet volledig van je faalangst afkomen, maar je leert wel hoe je je er zo min mogelijk door kan laten belemmeren.

Tijdsindicatie: 5-6 weken

Middelengebruik

Dit programma is ontwikkeld voor volwassenen die willen stoppen met gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of met gokken of gamen. De sessies in dit programma gaan onder andere in op zelfcontrole, risicosituaties, noodmaatregelen, gevaarlijke gedachten en het weigeren van middelen.

Tijdsindicatie: –

Eenzaamheid

Voel je je af en toe eenzaam en somber en wil je hier iets aan doen? Het kan zijn dat je weinig mensen om je heen hebt, maar het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt ondanks dat je een rijk sociaal netwerk hebt. Dit programma is bedoeld voor mensen met gevoelens van eenzaamheid die daaraan willen werken.

Tijdsindicatie: 7-12 weken

Oplossingsgericht opvoeden

Dit programma is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die zich zorgen maken over of veel ruzie hebben met hun kind. Het programma is een cursus voor ouders, maar waarin veel opdrachten staan die de ouders met het gehele gezin of het kind moeten doen.

Tijdsindicatie: –

Scheiding – volwassenen en kinderen

Het is een moeilijk en ingewikkeld proces om te scheiden, zeker als je kinderen hebt. In dit programma krijg je informatie en handvatten om de scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het doel is dat je als ouders gezamenlijk ouders kunt blijven.

Tijdsindicatie: –

Slaap & Shifts

Dit programma helpt je beter omgaan met met onregelmatige werktijden. Hierbij kan gedacht worden aan wisseldiensten, ploegendiensten en nachtdiensten. Er is onder andere aandacht voor piekeren, het aanbrengen van structuur, ontspanning en bewegen.

Tijdsindicatie: –