Zelfredzaamheid Matrix

 

Onderwerp

Persoonlijke ontwikkeling 

 

Doel

Signalering, screening, effectmeting en evaluatie

 

Wijze van afnemen

Professional rapportage 

 

Doelgroep

Volwassenen 

 

Afnametijd

10 min

 

Aantal vragen 

39

 

Kosten

€100 per zes maanden per behandelaar

 

Samenvatting

De ZRM brengt de vraag en de mate van zelfredzaamheid van de cliënt in kaart. De vragenlijst kan worden gebruikt bij de intake, de voortgang en bij de afsluiting van het ondersteuningstraject. De ZRM wordt veel gebruikt in de ambulante ondersteuning en (verslavings-)zorg en is een instrument dat hulpverleners gebruiken om de vraag van de bewoner te analyseren en het ondersteuningstraject te monitoren. 

 

Schalen

Financiën, werk en opleiding, tijdsbesteding, huisvesting, huiselijke relaties, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, middelengebruik, basale-ADL, instrumentele-ADL, sociaal netwerk, maatschappelijke participatie en justitie

 

Auteur

GGD Amsterdam. Lauriks, Buster, De Wit, Van de Weerd, Van den Boom, Segeren, Klaufus, Kamann, Fassaert & Tigchelaar. 2016.

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!