Y-OQ-30.1 (Youth Outcome Questionnaire)

 

Onderwerp

Multidimensionale klachtenlijst

 

Doel

Screening, monitoring, effectmeting

 

Wijze van afnemen

Zelfrapportage

 

Doelgroep

6 tot en met 16 jaar

 

Afnametijd

5 minuten

 

Aantal vragen 

30

 

Kosten

€0,65

 

Samenvatting

Aan de hand van de Y-OQ-30.1 krijg je in vijf minuten een duidelijk beeld of vervolgonderzoek noodzakelijk is. Daarnaast is de vragenlijst ook gevoelig voor veranderingen, waardoor het ook gebruikt kan worden voor monitoring en effectmeting.  

 

Literatuuronderzoek

  1. De afkapwaarde voor de totaalscore is vooral gebaseerd op witte jongeren (90%), waardoor deze minder representatief zijn voor jongeren met een niet westerse migratieachtergrond (John Wiley & Sons, 2005).
  2. De totaalscore is voldoende gevoelig voor verandering. Zodoende kan de vragenlijst ook worden gebruikt voor screening, monitoring en effectmeting (John Wiley & Sons, 2005; McClendon et al., 2010; McClendon et al., 2011).

 

Goed om te weten

Voor de subschalen zijn geen afkapwaarden beschikbaar. Echter: scoort een cliënt hoog op de totaalscore? Dan kunnen de subschalen wel als indicatie worden gebruikt op welke gebieden het kind of jongere de meeste klachten ervaart. 

 

Schalen

Totaalscore, lichamelijke problemen, sociale isolatie, agressie, gedragsproblemen, hyperactiviteit en concentratieproblemen, depressie en angst.

 

Auteur

OQ Measures LLC

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!