TCI (Temperament en Karakter Vragenlijst)

 

Onderwerp

Persoonlijkheid en gedragsproblemen

 

Doel

Signalering

 

Wijze van afnemen

Zelfrapportage

 

Doelgroep

Jongeren (vanaf 15 jaar) en volwassenen

 

Afnametijd

40 min

 

Aantal vragen 

240

 

Kosten

€7,28

 

Samenvatting

De TCI brengt de persoonlijkheid en het karakter in kaart. De vragenlijst is gebaseerd op Cloninger’s Psychobiologische theorie van persoonlijkheid. De hierop gebaseerde vier temperamentschalen meten aspecten van de persoonlijkheid die waarschijnlijk erfelijk beïnvloed worden, automatisch zijn enonbewust de leerprocessen beïnvloeden en al vroeg in de kinderjaren geobserveerd kunnen worden. De drie karakterschalen verwijzen naar dimensies die op volwassen leeftijd tot volledige ontwikkeling komen en die de persoonlijke en sociale effectiviteit , en het verwerven van een bewust zelfconcept beïnvloeden. 

 

Schalen

Prikkelzoekend (hoofdschaal), ontdekkingsdrang, impulsief, extravagant, wanordelijk, leedvermijdend (hoofdschaal), dwangmatig piekeren, onzekerheidsangst, verlegen, kwetsbaar, sociaalgericht (hoofdschaal), sentimenteel, intimiteit, afhankelijk, volhardend (hoofdschaal), zelfsturend (hoofdschaal), verantwoordelijk, doelbewust, vindingrijk, positief zelfbeeld, goede gewoontes, coöperatief (hoodschaal), tolerant, empatisch, behulpzaam, vergevingsgezind, gewetensvol en zelftranscendent (hoofdschaal), zelfverliezend, natuurgericht, magisch denken en overige (hoofdschaal).

 

Auteur

Nederlandse vertaling: I.J. Duijsens, J.G. Goekoop & Ph. Spinhoven

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!