SEV (Sociaal-Emotionele Vragenlijst)

 

Onderwerp

ADHD, angst, autisme, depressie en gedragsproblemen

 

Doel

Diagnostiek, effectmeting, signalering en screening

 

Wijze van afnemen

Ouders, leerkrachten en andere professionele hulpverleners die het kind goed kennen

 

Doelgroep

Kinderen en jongeren (4-18 jaar)

 

Afnametijd

30 min

 

Aantal vragen 

73

 

Kosten

€ 8,99

 

Samenvatting

Met de SEV wordt aan de hand van gedragsbeoordelingen nagegaan in hoeverre kinderen kernsymptomen van sociaal- emotionele problematiek vertonen. Afname van de SEV helpt bij het vroegtijdig opsporen van problemen en maakt het mogelijk om op tijd preventieve interventies in te zetten.

 

Schalen

Aandachtstekort met hyperactiviteit (hoofdschaal), aandachtstekort, hyperactiviteit, impulsiviteit, sociale gedragsproblemen (hoofdschaal), oppositioneel-opstandig gedrag, agressief gedrag, antisociaal gedrag, angstig en stemmingsverstoord gedrag (hoofdschaal), angstig gedrag in het algemeen, sociaal-angstig gedrag, angstig-depressief gedrag en autistisch gedrag (hoofdschaal).

 

Auteur

Prof. dr. E.M. Scholte en Prof. dr. J.D. van der Ploeg. © Copyright 2010 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media.

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!