SCS Verkorte Versie (Zelfcompassie schaal)

 

Onderwerp

Zelfcompassie

 

Doel

Effectmeting

 

Wijze van afnemen

Zelfrapportage

 

Doelgroep

Volwassenen

 

Afnametijd

5 min

 

Aantal vragen 

12

 

Kosten

n.v.t.

 

Samenvatting

Is de cliënt mild voor zichzelf op het moment dat deze faalt of tekortschiet? Is de cliënt strenger voor zichzelf dan de mensen om zich heen? Aan de hand van de SCS Verkorte Versie krijg je een beter beeld hoe compassievol de cliënt naar zichzelf is. 

Kristin Neff omschrijft zelfcompassie als het geraakt zijn door en open staan voor je eigen lijden dat je niet vermijdt en waarvan je geen afstand neemt, maar waar je met vriendelijkheid naar kijkt. Zelfcompassie omvat een niet-veroordelend begrijpen van je pijn, tekorten en mislukkingen, zodat je je ervaring ziet als deel van menselijke ervaring die we allemaal delen (Neff, 2003 p. 87). 

 

Schalen

Totaalscore, vriendelijkheid voor jezelf, zelfkritiek, gedeelde menselijkheid, afzondering, mindfulness en overidentificatie. 

 

Auteur

F. Raes, E. Pommier, K.D. Neff, & D. Van Gucht | Zie: Raes, F., Pommier, E., Neff, K. D., & Van Gucht, D. (in press). Construction and factorial validation of a short form of the Self-Compassion Scale. Clinical Psychology and Psychotherapy.

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!