SCL-90 (Symptom Checklist)

 

Onderwerp

Multidimensionale klachtenlijst

 

Doel

Screening, Monitoring

 

Wijze van afnemen

Zelfrapportage

 

Doelgroep

Jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen

 

Afnametijd

15 min

 

Aantal vragen

90

 

Kosten

€2.00

 

Samenvatting

De SCL-90 is een multidimensionale klachtenlijst die geestelijke en lichamelijke klachten in kaart brengt. De totaalscore meet psychoneuroticisme: algeheel niveau van psychisch disfunctioneren.

Het primaire doel van de SCL-90 is om screening en effectmeting uit te voeren, waardoor zorgverleners een uitgebreid beeld krijgen van de klachten die de cliënt ervaart. Hierdoor kunnen passende interventies worden ingezet en kan de voortgang van de behandeling effectief worden geëvalueerd.

 

Schalen

Agorafobie, angst, depressie, somatische klachten, insufficiëntie van denken en handelen, wantrouwen en interpersoonlijke sensitiviteit, hostiliteit en slaapproblemen

 

Auteur

L.R. Derogatis in 1975. De Nederlandse bewerking en vertaling zijn uitgevoerd door W.A. Arrindell & J.H.M. Ettema. Copyright © 1986, 2004, Pearson Assessment & Information B.V., Amsterdam, art.nr: 17/1591.02.

 

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!