RSES – Rosenberg Self-Esteem Scale

De RSES geeft een inschatting van de algemene zelfwaardering.

 

Auteur

Rosenberg, M., (1979). Conceiving the self. New York: Basic Books.

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Adolescenten en volwassenen

 

Wat meet de vragenlijst?

Zelfwaarde is een belangrijk psychologisch construct. Verschillende psychiatrische stoornissen gaan vaak samen met een laag zelfbeeld (Silverstone & Salsali, 2003) waarbij verstoringen in het zelfbeeld betrokken kunnen zijn bij de ontwikkeling of de instandhouding van psychopathologie (vb. schizofrenie: Barrowclough, Tarrier, Humphreys, Ward, Gregg & Andrews, 2003; depressie: Franck & De Raedt, 2007; eetstoornissen: Ghaderi & Scott, 2001). Een gedegen assessment van het zelfwaardeconcept is dus van cruciaal belang. De meest gebruikte vragenlijst van globale zelfwaarde is de RSES (RSES; Rosenberg, 1965). 

Deze vragenlijst bestaat uit tien items en heeft specifiek tot doel de algemene affectieve evaluatie van het zelf te meten (Rosenberg, 1979). De testresultaten worden weergegeven als één totaalscore waarbij hogere scores duiden op meer zelfvertrouwen.

 

Afnametijd

5 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!