PSA – Psychosociale arbeidsbelasting

biedt inzicht in de ervaren werkdruk,

 

Auteur

© TNO

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Medewerkers

 

Wat meet de vragenlijst?

De Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) vragenlijst van TNO brengt factoren rondom werkdruk in kaart, zoals emotionele en cognitieve belasting van het werk, burn-out klachten, sociale steun van collega’s en leidinggevende, en autonomie en regelmogelijkheden van de werknemer. Hiermee biedt de vragenlijst inzicht in de ervaren werkdruk, evenals aanknopingspunten om werkdruk binnen een organisatie aan te pakken.

Medewerkers krijgen na het invullen van de PSA hun scores teruggekoppeld in hun persoonlijke dashboard, met een uitleg van hun score. De afkappunten zijn gebaseerd op gegevens vanuit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (TNO). Voor organisaties is de scan een eerste stap om inzicht te krijgen in de psychosociale arbeidsbelasting van het personeel in de organisatie en mogelijke aandachtspunten daarin.

 

Afnametijd

15 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!